2022 Los Angeles Auto Show anmeldelse

Nov 20, 2022 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Elektrifiserte debuter dominerer scenen

De fleste av kjøretøyene som debuterer på 2022 Los Angeles Auto Show ble drevet av en slags elektrisitet. Ikke alle var det selvfølgelig, siden det fortsatt er stor interesse rundt bensindrevne biler, SUV-er og lastebiler. Her, i alfabetisk rekkefølge, er verdens- eller nordamerikanske debuter.

2024 Fiat 500e EV
Tilbake og bedre i USA

Fiat sluttet å selge Cinquecento, eller 500e, i USA (i virkeligheten bare California og Oregon) i 2019. Vi anmeldt det siste året med denne lille, men morsomme elbilen, og noterer seg dens begrensninger, ikke minst var en kjørerekkevidde på 84 mil. Som bybil er dette greit, men det gjorde det ikke levedyktig da alle andre elbiler hadde muligheten til å gå mye lenger. Fiat kunngjorde at 500e kommer tilbake i 2024 med en rekkevidde på 150 mil og et oppdatert eksteriør og interiør. En stor forskjell i siste generasjon 500e og den nye modellen er at 2024 er bygget på en dedikert EV-plattform, ikke bare et batteri og en motor som er lagt ned i bensinversjonen. Vi regner med at det blir kjempegøy å kjøre, og vil vurdere det når vi har sjansen til å sette oss bak rattet. Fino ad allora, Arrivederci!

  • 2023 Genesis Electrified GV70

Ren flåterapport fikk en titt på den helt nye 2023 Electrified GV70 a et par uker før Los Angeles Auto Show, og la ut denne sniktitthistorien. Det er nok en solid inngang i feltet for luksuriøse kompakte SUV-er.

Genesis X Convertible Concept EV
En fantastisk elektrisk drop-top

Hvis dette kommer på markedet, oh boy! Genesis (en del av Hyundai Motor Group som også inkluderer Kia og Hyundai) har allerede noen av de flotteste bilene og SUV-ene, så å legge til Genesis X Convertible Concept EV ville bare være enda et vakkert design å se.

Hyundai Ioniq 6 EV
Nok en silhuett å dø for
  • • 2023 Hyundai Ioniq 6 EV

Mens mange bilselskaper dropper sedaner fra sine serier, tror Hyundai ikke bare på dem, men gjør det i stor grad. Ioniq 6 EV er en fryd å se på med sin glatte aerodynamiske form som har en latterlig 0,21 luftmotstandskoeffisient. Bygget med bærekraftige materialer der det er mulig, er Ioniq 6 det neste helelektriske kjøretøyet fra Hyundai etter Ioniq 5 som ble utgitt for et år siden. Ingen salgsdato eller pris er annonsert.

2024 Kia ​​Seltos SUV
Konvensjonell, men mye forbedret

Kia ble først lansert i 2021, og har gjort en stor oppfriskning på sitt kompakte nyttekjøretøy, 2024 Seltos. Oppdateringer for andre generasjon Seltos inkluderer 20 ekstra hestekrefter fra den turboladede 1,6-liters 4-sylindrede bensinmotoren som nå pumper ut 195 hestekrefter.

Grillen er større, og frontbelysningen integrerer nå tåke og kjørelys. Nytt for 2024 er også X Line-trim Seltos som tilbyr en skreddersydd frontgrill og 18-tommers hjul, takstativ og glanssvarte utvendige aksenter. Seltos er tilgjengelig med firehjulsdrift, og kommer også i LX, S, EX og SX trim med tre nye farger Pluton Blue, Fusion Black og Valais Green. Priser vil bli utgitt rett før salg våren 2023.

Lucid Air Pure
Klare kanter mot rimelighet
  • • 2023 Lucid Air Pure EV

Air Pure vil begynne leveringen i desember 2022 med doble motorer, firehjulsdrift, 480 hestekrefter, 3,8 sekunder til 60 miles per time og en rekkevidde på 410 miles. Den bakhjulsdrevne (RWD) Air Pure vil være tilgjengelig i 2023. Lucid Air Pure er selskapets entry-level-modell med en startpris på $87 400 (for RWD-versjonen).

Lucid avslørte ikke mye informasjon om syv-passasjers Gravity, dens første SUV, som vil dele gulvet med Air sedan-serien. Gravity vil bli bygget på Lucid Air skateboard-plattformen som er konfigurerbar og fleksibel nok til å brukes på forskjellige kjøretøy. Ingen salgsdato eller pris ble annonsert.

Porsche 911 Dakar
Tar 911 til nytt territorium

Med bare 2500 enheter som selges over hele verden, vil Limited Edition 911 Dakar tilbys med en designpakke som gjengir den vinnende 911 fra 1984 Dakar Rally. Denne firehjulsdrevne kupéen drives av en 3,0-liters twin-turbo boxermotor som gir 473 hk og 420 lb.-ft. av dreiemoment, bra for en 0-60 mph-tid på 3,2 sekunder. Den 8-trinns PDK-automatgiret vil drive de vanlige Pirelli P Zero sommerytelsesdekkene, eller de valgfrie Pirelli Scorpion Plus terrengdekkene. 911 Dakar vil være i forhandlere våren 2023, med en grunnpris på $223.450.

  • 2024 Subaru Impreza Hatchback

Helt ny, sjette generasjon Impreza mister sedanen og er nå kun tilgjengelig som 5-dørs kombi. Basen Impreza har en 2,0-liters 4-sylindret boksermotor som er god for 152 hk og 145 lb.-ft. av dreiemoment. For å gjøre ting enda morsommere har Impreza RS trimnivå en 2,5-liters, 182 hk boksermotor med 178 lb.ft. av dreiemoment. Den manuelle girkassen til forrige generasjon er borte, så alle 2024 Impreza-modeller kommer med en trinnløs girkasse (CVT). Priser er ikke offentliggjort, men forvent en salgsdato våren 2023.

Toyota BZ Compact SUV EV
EV #2 fra Toyotas nye BZ-merke
  • Toyota BZ Compact SUV Concept EV

“BZ” i Toyota-prat betyr Beyond Zero, selskapets nye undermerke for helelektriske kjøretøy som begynte med introduksjonen av 2023 BZ4X. Hvis BZ Compact SUV Concept blir en produksjonsmodell, vil den ta Toyota inn i designterritorium den aldri har tråkket før. BZ-konseptet som ble vist på Los Angeles Auto Show hadde utvidede fendere for å romme de 21-tommers hjulene, ingen unødvendig fenderbekledning og en lysstangnese som koblet sammen de radikale omvendte C-formede kjørelysene. Baken har en skarp, skarp kant som huser LED-baklysene. Gjør ingen feil, hvis dette er fremtiden til Toyota-design, så er selskapet inne på noe stort. Ingen produksjonsinformasjon ble gitt.

  • 2023 Toyota Prius Hybrid og Prius Prime Plug-in Hybrid

De helt nye 2023 Prius og Prius Prime er ikke bare en fortsettelse av de utgående modellene, men fullstendig redesignede biler med en kraftigere motor og en elegant design. Gå her for vår tidligere forhåndsvisning av disse to viktige bilene for Toyota.

  • VinFast VF6, VF7, VF8 og VF9 EV
VinFast VF7 EV
En av 4 VinFast elektriske SUV-er

VinFast, det oppkomne bilselskapet fra Vietnam, brakte fire helelektriske modeller til LA Auto Show: VF6, VF7, VF8 og VF9. De varierer i størrelse fra kompakte til store SUV-er, og har et innovativt batteriabonnementsprogram. VinFasts oppsummering er: “Kunder vil betale en månedlig abonnementsavgift der VinFast har ansvaret for batterireparasjoner, vedlikehold og utskiftingskostnader for å gi en bekymringsfri opplevelse for kjøretøyets levetid.” Priser og salgsdatoer for USA er ikke kunngjort selv om de allerede har begynt å sette opp et forhandlernettverk.

Sørg for å melde deg på Ren flåterapport nyhetsbrev (øverst til høyre på siden) for å bli varslet om alle nye historier og anmeldelser av kjøretøy.

Historie av John Faulkner. Bilder av Lex Adams, John Faulkner og produsentene.

[ad_2]

Se Kilden