2024 Lexus TX 550h+ 3-rads plug-in hybrid sikter mot 33 miles, 30 mpg

Jun 9, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Lexus avslørte torsdag kveld en ny luksuriøs tre-rads SUV-modell, merket TX og inkludert hybrid- og plug-in-hybridversjoner.

På samme måte som Toyota Highlander Hybrid bare får en større, lengre Grand Highlander Hybrid-følgemodell, tilfredsstiller Lexus TX de som ønsker et større og mer bokser kjøretøy som ikke er så tørst eller kostbart som den gigantiske LX SUVen.

Siden den lenge ryktede Toyota Highlander Prime ser ut til å ha gått glipp av gardinsamtalen, vil Lexus snart ha TX 550h+ plug-in hybrid i tillegg til RX 450h+ plug-in hybrid.

Lexus planlegger tre versjoner av 2024 TX. Det er en basisbensin TX 350, med en 275-hk, 2,4-liters turbo-4, og det er den eneste versjonen som ikke inkluderer firehjulsdrift som standard. TX 500h går nye veier med det Lexus kaller et parallellhybridsystem (det samme som Toyotas Hybrid Max), som her kombinerer en 2,4-liters turbo-4 med to elektriske motorer – den ene klemt mellom motor og girkasse, og den andre kl. bakhjulene – og totalt gir 366 hk og 409 lb-ft dreiemoment.

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

Lexus TX plug-in hybrid rekkevidde og mpg

Toppen TX 550h+ plug-in hybrid vil tilby en batteripakke som gir anslagsvis 33 elektriske miles og deretter 30 mpg etter det. Den kombinerer en 3,5-liters V-6 med Toyotas velkjente planetgirhybridsystem og inkluderer en bakmotor – en layout nær den til RAV4 Prime, bare med en V-6 under panseret. I kombinasjon gir den 406 hk, sier Lexus, noe som gjør den mye kraftigere enn det som er ombord på den mindre NX 450h+ eller RX plug-in.

Rekkevidden er i tråd med hva ledere for Toyota og Lexus har foreslått – at rekkevidden kun for elektriske enheter for større plug-in hybrider som TX 550h+ ikke vil måle seg med RAV4 Primes 42 miles. Men 30 mpg kombinert på en stor, tre-rads SUV etter å ha brukt opp ladningen vil være ganske imponerende.

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

Hvor stor er Lexus TX hybrid?

Med en lengde på 203,1 tommer er Lexus TX omtrent 10 tommer lengre enn RX mellomstore crossover, og den kjører på en 116,1-tommers akselavstand, strukket 3,9 tommer mot RX. Videre, med 78,3 tommer bred og 70,1 tommer høy, med det som ser ut til å være et mer oppreist drivhus, vil det sannsynligvis føles romsligere rundt.

Lexus har ennå ikke gitt en idé om hvordan de innvendige dimensjonene til TX er sammenlignet, men den sier at blant de tre radene den har som mål å gjøre hvert sete til det beste setet.

Som sådan, ikke forvent at gevinstene er begrenset til den tredje raden. TX vil sannsynligvis tilby litt mer bredde og enklere inn- og utstigning selv for de på andre rad. Med valgfrie andrerads kapteinstoler (mot 60/40-delt benk), får TX en midtkonsoll bak, med en konsollboks for mindre gjenstander. Med den tredje seteraden foldet, hopper lasterommet fra 20,1 kubikkfot til 57,4 kubikkfot; bretting av den andre raden øker den til 97 kubikkfot.

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

I motsetning til RX og de andre modellene bygget på Toyotas TNGA-K-plattform, sier Lexus at flere sveiser og lim er inkludert for styrke og stivhet, med et bredere spor foran og bak pluss en ny bakre multi-link fjæringsdesign. Alt i alt resulterer det i mindre støy, vibrasjoner og hardhet, ifølge merket.

Utvalget kjører på standard 20-tommers hjul, men 22-tommers er inkludert på 550h+, og på en 500h F Sport Performance-versjon.

Fra et designsynspunkt ser TX-instrumentpanelet ut til å være overført stort sett intakt fra RX, mens kabindørbeklædningen fortsetter horisontale linjer i stedet for å bue nedover – kanskje understreker det oppreiste utseendet. En midtkonsoll opptar plassen mellom forsetene, med et konsolllokk med dobbel åpning foran som lar venstre eller høyre side åpnes uavhengig av hverandre.

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX teknologi og fremtid

Alle bortsett fra basisversjoner av de ikke-hybride modellene får en 12,3-tommers multiinformasjonsskjerm foran føreren, mens det i midten av dashbordet er en 14,0-tommers berøringsskjerm med full kablet og trådløs Apple CarPlay og Android Auto-kompatibilitet— selv om det ikke er noen omtale av fullstendige kjøretøy-over-the-air-oppdateringer eller annen slik teknologi.

2024 Lexus TX

2024 Lexus TX

Det tekniske flaggskipet til TX-serien, 550h+, kommer ikke “før en senere dato”, mens resten av lineupene, inkludert 500h, kommer denne høsten, sier Lexus.

Noe som fører til et siste punkt: Toyota har allerede bekreftet en helelektrisk, USA-laget tre-rads SUV for 2025. Etter to årsmodeller vil en plug-in som TX 500h+ være påkjøringsrampen til en tilsvarende stor Lexus elektrisk SUV? Gitt Toyotas synergier mellom Toyota- og Lexus-merkene, og deres press for å få skiftet til elbiler til å skje raskere for Lexus, er det vanskelig å tro at det ikke vil skje.

[ad_2]

Se Kilden