Tesla skal endelig utvide Gigafactory Nevada

Oct 3, 2022 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Tesla planlegger endelig å utvide Gigafactory Nevada-bygningen etter år med å ha vært “fast” på omtrent “30% av sin endelige størrelse.”

Tesla Gigafactory Nevada var det første store steget i Teslas innsats for å sikre battericelleforsyning for sin ambisiøse vekst.

Bilprodusenten gikk sammen med Panasonic for å distribuere ny produksjonskapasitet for battericeller ved anlegget, og Tesla brukte disse cellene til å bygge batteripakker for kjøretøyene og energilagringsprodukter.

Da Tesla opprinnelig kunngjorde planen for fabrikken, snakket Tesla om at anlegget produserer 105 GWh battericeller per år og 150 GWh batteripakker per år når det er ferdigstilt.

Det skulle bli den største bygningen i verden.

Imidlertid er fabrikken for øyeblikket ca. 30 % komplett, og Tesla har ikke utvidet anlegget på flere år siden både bilprodusenten og Panasonic har fokusert på å optimalisere den nåværende produksjonskapasiteten.

Her er hvordan fabrikken skal se ut når den er ferdig (gul) og de eksisterende seksjonene med Teslas operasjoner (rød) og Panasonics (blå):

Tesla Gigafactory Nevada endelig versjon

Tesla har imidlertid ikke utvidet fotavtrykket til fabrikken på fem år på dette tidspunktet, da den fokuserte på å optimalisere denne og bygge nye som inkluderer vertikalt integrert kjøretøyproduksjon.

Electrek har fått vite at Tesla endelig utvider fabrikkens fotavtrykk med en bygningsutvidelse.

I følge kilder som er kjent med saken, planlegger Tesla å begynne å bygge på Gigafactory Nevada igjen, og starter med en utvidelse av “C”-delen av bygningen:

Som vist ovenfor forventes den nye delen å bli brukt til produksjon av battericeller.

Tesla og Panasonic jobber for tiden sammen for å produsere Teslas nye 4680 battericelleformat som forventes å støtte produksjonen av bilprodusentens fremtidige elektriske kjøretøy.

Det er ingen klar tidslinje for Tesla for å starte byggeprosjektet, men det høres ut som det kommer til å skje så fort som mulig, som alt annet for bilprodusenten.

For tiden har bygningen et fotavtrykk på “mer enn 1,9 millioner kvadratfot”, men den huser “omtrent 5,3 millioner kvadratfot med driftsareal” siden den har flere etasjer.

Utvidelsesprosjektet forventes å bringe fabrikkens produksjon nærmere det opprinnelige målet på rundt 105 GWh battericelleproduksjon og over 150 GWh batteripakker.

Tesla vil etter hvert også ha råvareforedling på fabrikkstedet.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.


Abonner på Electrek på YouTube for eksklusive videoer og abonner på podcasten.

[ad_2]

Se Kilden