Rivian husker nesten alle elektriske lastebiler den er bygget så langt

Oct 9, 2022 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Rivian tilbakekaller sine elektriske R1T- og R1S-lastebiler, samt sine elektriske EDV-varebiler, på grunn av en potensielt løs feste som kan føre til tap av kontroll.

Den California-baserte bilprodusenten understreker at problemet er sjeldent og bare har blitt observert i syv biler, men tilbakekallingen involverer nesten alle de elektriske lastebilene elbilprodusenten har bygget – rundt 13 000 biler, inkludert 12 212 levert til kunder.

“Fra 28. september 2022 ble Rivian oppmerksom på syv rapporter potensielt relatert til dette problemet som hadde samlet seg over produksjonen av Rivian-kjøretøy,” sa selskapet i en uttalelse gitt til Grønn bilrapporter Fredag ​​kveld. “Det ble fastslått at årsaken til problemet var en ikke tilstrekkelig tiltrukket feste.”

2023 Rivian R1S

2023 Rivian R1S

Nærmere bestemt, ifølge tilbakekallingsdokumenter arkivert til NHTSA og lagt ut lørdag morgen, kobler festet sammen den fremre øvre kontrollarmen og styreknoken. Alle de berørte kjøretøyene ble bygget til og med 27. september 2022, og er fra 2022-modellen – det eneste årsmodellen Rivian har levert så langt.

“Selv om vi bare har sett syv rapporter som potensielt er relatert til dette problemet på tvers av flåten vår til dags dato, er til og med én for mange,” sa administrerende direktør RJ Scaringe i et brev som gikk ut i går til alle Rivian-kunder.

“Det er viktig å ikke minimere den potensielle risikoen involvert og hvorfor vi melder oss frivillig til å gjennomføre denne tilbakekallingen,” la Scaringe senere til. “I sjeldne tilfeller kan mutteren løsne helt.”

Advarselstegn på separasjon – i sjeldne tilfeller – vil være overdreven støy, vibrasjoner og hardhet fra fjæringen foran og/eller en endring i styreytelsen.

Rivian Amazon elektrisk varebil

Rivian Amazon elektrisk varebil

Tilbakekallingen vil være en første store test for Rivians servicevirksomhet på bakken, ettersom den involverer en personlig inspeksjon, av en dyktig tekniker, av hvert enkelt kjøretøy i kundenes hender. Selv om det er et plagsomt fysisk reparasjonsproblem som ikke kan løses ved hjelp av over-the-air oppdateringer, er det ikke direkte knyttet til Rivians batteripakker, motorer eller kjerne elektrisk fremdriftsmaskinvare.

Til nå har Rivian bare taklet en mindre tilbakekalling av service – et potensielt problem med barnekollisjonsputesensor som påvirker rundt 500 kjøretøyer, annonsert i mai. Fellow US EV-startup Lucid, også et selskap som har måttet opprette sin egen servicevirksomhet, sto tidligere i år overfor en tilbakekalling av 1117 Air elektriske sedaner over instrumentpanelledninger.

Rivian R1S

Rivian R1S

For denne nye tilbakekallingen, anbefales kunder å ringe 855-748-4265 for å avtale en mobilserviceavtale, eller de kan bringe lastebilen inn til et Rivian-servicesenter. Scaringe detaljerte at selskapet “vil sette opp popup-lokasjoner i områder med høy tetthet for ytterligere dekning også.”

I de fleste tilfeller tar prosessen bare noen få minutter og er så enkel som å stramme festeanordningen “til en høyere dreiemomenttoleranse.” Rivian sier at for de relativt få tilfellene hvor det vil trenge å erstatte deler, vil lånekjøretøyer bli levert og kjøretøyet vil bli brakt til et servicesenter.

[ad_2]

Se Kilden