Ekspert gir råd da over halvparten av britiske håndverkere opplever psykiske problemer | JernvarehandelDirect

Oct 11, 2022 | Diverse

Ekspert gir råd da over halvparten av britiske håndverkere opplever psykiske problemer |  JernvarehandelDirect

For Verdensdagen for psykisk helse har en mental helseekspert delt sine beste råd til britiske håndverkere, etter at forskning avslørte at mer enn fire av fem (82 %) opplever psykiske problemer på grunn av arbeidsrelaterte problemer.

Undersøkelsen ble utført på oppdrag av IronmongeryDirect, Storbritannias største leverandør av spesialiserte jernhandel, og resultatene er publisert i dens årlige industrirapport.

Den fant at nesten to tredjedeler (64 %) av håndverkerne opplever en form for psykisk helseproblem, som stress, angst eller depresjon, hver måned, og dessverre føler én av åtte (13 %) symptomer hver eneste dag.

Økonomi er fortsatt den viktigste årsaken til stress, med over en tredjedel (34 %) som sier at pengebekymringer spiller på hjernen deres. Faktisk er de fem beste årsakene de samme som i fjor, med kundespenninger (24 %) på andreplass igjen.

Den viktigste endringen fra 2021 er virkningen av kundemisbruk, med nesten en femtedel (18 %) som sa at de sliter med fornærmelser eller trusler, noe som er tredoblet fra forrige rapport (6 %).

De 10 vanligste årsakene til stress for håndverkere er:

Dessverre, til tross for fordelene ved å gjøre det, føler mer enn fire av fem (85 %) håndverkere seg ikke komfortable med å snakke med andre om følelsene sine. Bare én av seks (16 %) har snakket med venner eller familie om sin psykiske helse, noe som er betydelig færre enn i fjor (42 %).

Videre bekymrer én av seks (16 %) seg for hva kollegene deres ville tenke hvis de fortalte dem hva de gikk gjennom, og mer enn en fjerdedel (28 %) føler at de ikke kan ta fri fra jobben av psykiske årsaker.

Som en del av kampanjen for å øke bevisstheten om mental helse blant håndverkere, samarbeider IronmongeryDirect med Basildon Mind, veldedighetsorganisasjonen for mental helse, og donerer over £3000 for å støtte med sine vitale tjenester.

Emma Mamo, sjef for Workspace Wellbeing i Mind, sa: «I mannsdominerte bransjer som bygg og anlegg er ansatte ofte mindre villige og i stand til å åpne opp om sin mentale helse og be om støtte. Dette kan være problematisk fordi psykiske problemer ofte blir verre hvis de ikke behandles, og konsekvensene kan bli fatale.

“Vi oppfordrer arbeidsgivere til å skape kulturer der ansatte kan snakke åpent og ærlig om sin mentale helse.”

Minds beste tips for å håndtere psykiske problemer:

  1. Forstå mer om stress.
  2. Finn ut hva du synes er nyttig for å håndtere din mentale helse, samt hva som kan utløse den.
  3. Lær om ulike mestringsteknikker og om de fungerer for deg.
  4. Trene regelmessig.
  5. Tren mindfulness og meditasjon.
  6. Åpne opp og snakk med familie, venner og kolleger.

Dominick Sandford, administrerende direktør i IronmongeryDirect og ElectricalDirect, sa: «Det er en uheldig sannhet at psykiske helseproblemer er vanlige i bransjen vår, og det er forferdelig å se at så mange håndverkere opplever problemer med jevne mellomrom.

«Det er spesielt bekymringsfullt å se at antallet mennesker som snakker med andre om sin psykiske helse har falt betydelig fra i fjor. Så vanskelig som det kan være å diskutere følelsene dine, kan det å snakke om dem med noen andre, enten det er en kollega eller et familiemedlem, virkelig hjelpe deg med å ta tak i problemene.»

For å lese IronmongeryDirects Mental Health in the Trades: 2022 Report, klikk her

Vi er elektrikerne i Agder du kan stole på!

Trenger du elektriker i Kristiansand eller Agder kan vi hjelpe. Vi kan hjelpe deg med elektriske problemer, smarthusinstallasjoner, utskifting av varmtvannsbeholder eller annet du trenger. I Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad og andre steder i Agder kan vi hjelpe. Du kan kontakte oss når som helst.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...