Utløs hjemmeautomatiseringsrutinene dine med Hjem-knapper

Nov 11, 2022 | Smarthus

Hjemmeautomatiseringssystemer er vel og bra, så lenge personen som bygde alt er rundt for å kjøre det. La oss innse det, de er ganske ofte et komplekst nett av sammenkoblede systemer, alle knyttet til detaljene i ens hjem – og noen som er mindre kjent med det hele kan bli litt irritert hvis grensesnittet til kjelen er på en kjølig dag via et Python-skript, og noe vil ikke fungere. Bare sier det. Hjem-knapper av [Matej Planinšek] over på Hackaday.IO er et pent polert prosjekt, som tar sikte på å ta noe av hackiness ut av slik automatisering ved å gi en elegant frontend til disse automatiseringsrutinene, slik at alle kan rocke på og sette en i aksjon uten problemer.

Intern PCB vist i forgrunnen, med hele enheten bak.PCB er basert på ESP32-S2-mini som omhandler WiFi-tilkobling og integrasjon med Home Assistant ved hjelp av den vanlige MQTT-protokollen. Vi forventer at integrasjon med andre varianter av hjemmeautomatisering ikke vil være vanskelig å oppnå. Senteret av enheten har en enkel E-Ink-skjerm, for den lave standby-effekten. Spesifikt er enheten som er valgt en Good Display GDEY029T94 2.9″ som denne skribenten kan bekrefte er enkel å grensesnitt og ganske billig å kjøpe fra de vanlige kinesiske nettleverandørene. Dette ble matchet opp med seks klikkbare Alps SKRB-serie lavprofil-taktbrytere, som sitter på hver side av skjermen, og tilsvarer en flexur-type affære på det 3D-trykte frontdekselet. Ryddig og enkelt.

PCB-designet ble gitt i Altium-format, som du finner på GitHub-siden for prosjektet. Dette viser en enkel design, med noen fine små detaljer her og der. Den internt monterte 186550-cellen er angivelig god for minst ett års drift, men når tiden er inne, kan den lades via USB. En Xysemi XB8608AF (PDF) beskyttelsesbrikke gir passende begrensninger for 186550-cellen, og beskytter den mot farene med overlading, utlading og annet. Ikke at det er sannsynlig i dette nåværende oppsettet. En Sensiron SHTC3 fuktighets- og temperatursensor er også der inne, hengende fra I2C-bussen, noe som er fornuftig for denne applikasjonen.

Home Automation hacks er mange på disse sidene, som for eksempel dette rullehjul-grensesnittet. Hvis alt dette ser veldig komplisert ut å sette seg inn i, hva med å starte med en Pico W?

Vi kan hjelpe deg med ditt el-behov i Agder!

Vi holder til i Kristiansand, samt i Agders byer, og kan hjelpe deg med ditt elektrikerbehov. Vi fikser elektriske anlegg, installerer smarthusløsninger som sparer energi, bytter varmtvannstanker, med mer. Vårt tjenesteområde omfatter Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad, og mange andre byer i Agder. Fortell oss gjerne hva du synes.

Her er kilden til saken

Home Assistant samarbeider med KNX

Home Assistant samarbeider med KNX

Vi er glade for å kunngjøre at KNX Association offisielt har godkjent KNX-integrasjonen i Home Assistant. KNX Association vil samarbeide med KNX-teamet hos Home Assistant for å hjelpe til med vedlikehold av KNX-integrasjonen og strømlinjeforme brukeropplevelsen...

2023.7: Responding services – Home Assistant

2023.7: Responding services – Home Assistant

Home Assistant Core 2023.7! 🎉 The previous release was a big one, and this one is no different! This release brings in a change to Home Assistant, which we consider to be one of the biggest game changers of the past years: Services can now respond with data! 🤯 It is...