ESP8266 Smarte ventiler Hold øye med hjemmetemperaturene

Nov 15, 2022 | Smarthus

Har du noen gang funnet ut at, til tross for at du har et sentralvarme- og klimaanlegg, at ikke alle rommene i hjemmet ditt ender opp med å ha den temperaturen du vil at de skal ha? Kanskje spisestuen blir for varm når varmeapparatet går, eller soverommet ser ikke ut til å kjøle seg nok ned i sommermånedene. Hvis det høres ut som huset ditt, så er disse motoriserte “smarte ventilene” fra [Tony Brobston] kan være akkurat det du trenger.

Ideen her er ganske enkel: en ESP8266 og en servo er innebygd i det 3D-printede ventilasjonsregisteret, som lar den kontrollere posisjonen til spjeldene. Når du er koblet til hjemmeautomatiseringssystemet ditt via MQTT, lar ventilene deg kontrollere luftstrømmen til hvert rom individuelt basert på hvilke parametere du ønsker. Mest sannsynlig vil du pare disse ventilene med en rekke termometre fordelt over hele huset.

Samtidig som [Tony] sier at designet fortsatt trenger litt testing, han har gitt ut smarte ventiler i en rekke størrelser fra 2×10 til 6×12 tommer. Han har også levert utmerket dokumentasjon om hvordan du skriver ut, monterer og programmerer enhetene. Det er tydelig at mye omtanke og omtanke ble lagt ned i hvert element i dette prosjektet, og vi er spente på å se hvordan det kan utvikles videre av de nye ideene og bidragsyterne som uunngåelig vil dukke opp nå som det er blitt offentlig.

Vil du legge til litt automatisering til HVAC-en din, men har ikke en fancy sentralenhet? Ikke bekymre deg, så lenge varmeapparatet eller klimaanlegget ditt har en infrarød fjernkontroll, bør du kunne kile inn en WiFi-aktivert mikrokontroller i ligningen.


Vi er din lokale elektriker i Agder når du trenger hjelp!

Elektriker Kristiansand leverer elektrotjenester i Kristiansand, Sogndalen, Søgne, Mandal, Lillesand, Grimstad, og Arendal. Enten du trenger bistand til et lite eller stort prosjekt, kan vi hjelpe. Nytt sikringsskap kan monteres og elektriske anlegg repareres.Vi kan også installere smarthussystemer som kan spare deg for penger. Ser du etter en god elektriker, ta kontakt med oss.

Her er kilden til saken

Home Assistant samarbeider med KNX

Home Assistant samarbeider med KNX

Vi er glade for å kunngjøre at KNX Association offisielt har godkjent KNX-integrasjonen i Home Assistant. KNX Association vil samarbeide med KNX-teamet hos Home Assistant for å hjelpe til med vedlikehold av KNX-integrasjonen og strømlinjeforme brukeropplevelsen...

2023.7: Responding services – Home Assistant

2023.7: Responding services – Home Assistant

Home Assistant Core 2023.7! 🎉 The previous release was a big one, and this one is no different! This release brings in a change to Home Assistant, which we consider to be one of the biggest game changers of the past years: Services can now respond with data! 🤯 It is...