Er det på tide å oppgradere ditt fallsikrings-PVU? | MSA Sikkerhet

Nov 17, 2022 | Diverse

Er det på tide å oppgradere ditt fallsikrings-PVU?  |  MSA Sikkerhet

Når det gjelder fallsikring PPE (personlig verneutstyr), er overholdelse av juridiske standarder nok? Alfonso Fernandez fra MSA Safety forklarer hvorfor det lønner seg å gå en ekstra mil når du beskytter de ansatte.

PPE-standarder gir et viktig bidrag til sikkerheten på jobben, ved lovlig å håndheve et rimelig nivå av kvalitet og kapasitet for alle produkter. Imidlertid har de begrensninger. Kan de for eksempel dekke alle mulige arbeidsplassscenarioer, holde tritt med raske endringer som finner sted i industrien, og tilpasse seg raskt nok til å ta hensyn til nylige PPE-innovasjoner?

Sertifiserings- og standardprosesser innen fallsikring PPE

For å forstå disse problemene, bør vi først vurdere prosessen for sertifisering. All fallsikring PPE må være lovlig sertifisert. Nye produkter er uavhengig testet og kvalitetssjekket av en akkreditert tredjepart kjent som et “notifisert organ”. Standardene som PPE vurderes i forhold til, bestemmes, ved fallsikring, av en komité av spesialister på dette området.

Hvert femte år avgjør utvalget om de skal fortsette med de samme sertifiseringsstandardene i ytterligere fem år eller oppdatere dem. I praksis varer en standard typisk i ti år. Noen standarder kan forbli på plass i 15 eller 20 år. I den tiden er det rom for mange ting å endre seg på arbeidsplassen og PPE-markedet.

Når oppdaterte standarder innføres, har arbeidsgivere lov til å fortsette å bruke eldre PPE som ble kjøpt da tidligere standarder gjaldt, forutsatt at de følger produsentens instruksjoner. De vil fortsatt følge lovverket, men de bør tenke nøye gjennom om et nyere produkt vil være tryggere for teamene deres.

Selv om juridiske standarder kan endre seg sakte eller ikke i det hele tatt, blir det gjort konstante utviklinger og gjennombrudd av produsenter av fallsikring PPE når det gjelder nye teknologier, materialer og design. I tillegg til å forbedre sikkerheten, gir disse fremskrittene praktiske og produktivitetsfordeler. For å dra nytte av disse, og for å opprettholde sikkerhet som deres høyeste prioritet, bør kjøpere ikke alltid vente på at loven endres før de oppgraderer PPE. Til enhver tid bør de søke å være mer enn bare kompatible.

Gjør beslutningen enklere når du velger riktig fallsikrings-PVU

For mange bedrifter og PPE-kjøpere mangler det ikke på vilje til å overholde, og mer til, fallsikringslovgivningen. Problemet deres er med kompleksiteten til reglene, mengden dokumentasjon og vanskeligheten med å fullt ut forstå hva det betyr for virkelige applikasjoner. Enhver endring i standarder kan øke forvirringen. I mellomtiden kan de føle seg forvirret over informasjonen og valgene som tilbys av konkurrerende PPE-leverandører.

Som et resultat kan bedrifter finne det vanskelig å vite om de er kompatible, om nye PPE vil være fordelaktige, og hvilke PPE-produkter som best dekker deres behov. Utilstrekkelig kunnskap, partiske råd eller feilinformasjon fra andre med en ufullstendig forståelse av problemene, kan føre til ubesluttsomhet eller feil beslutninger.

Heldigvis er det gode kilder til informasjon om utvikling av lovgivning og innovasjoner innen fallsikring PPE, hvis du vet hvor du skal lete. Bransjeforeninger, opplæringsbyråer og helse- og sikkerhetsorganisasjoner kan for eksempel bidra til å holde deg oppdatert. Se i tillegg til webinarer og seminarer om fallsikring. Det er også vel verdt å finne PPE-leverandører som du føler du kan stole på for upartisk veiledning om hvorvidt og hvordan du skal oppgradere. MSA tilbyr blant annet lettfattelige faktaark og publikasjoner om nøkkelspørsmål for å hjelpe til med bevissthet.

Kapasitetsvalg

Et godt eksempel på et område med potensial for misforståelser er lastkapasitetsgrenser. Den gjeldende EU-standarden for en kroppssele, som er en viktig del av fallsikring PPE, er 100 kg. Brukeren selv kan veie under 100 kg, men vi må også vurdere tilleggsvekten til tungt verktøy og annet PPE. Av denne grunn sertifiserer MSA sine seler til 140 kg.

Hvis selene som brukes av en bedrift er flere år gamle, er de sannsynligvis sertifisert til 100 kg. Eieren deres kan være uvitende om at seler med den ekstra sikkerhetsfaktoren på en grense på 140 kg nå er tilgjengelige og kan derfor ikke se noen grunn til å oppgradere.

Når en gammel sele når slutten av levetiden, vil eieren sammenligne potensielle erstatningsprodukter. Presentert med to seler, som begge er i samsvar med EU-standarden, kan han eller hun logisk nok velge det billigere produktet uten å se etter forskjeller i lastekapasitet.

MSAs andre fallsikringsprodukter er tilsvarende sertifisert til 140 kg i stedet for EU-standarden på 100 kg. De inkluderer fallsikringssystemer, for eksempel selvuttrekkende livliner (SRL). Den samme lastekapasitetsgrensen brukes på MSA midlertidige horisontale livliner, stativer og andre forankringer. Det er klart at alle deler av et fallsikringssystem må ha samme lastekapasitet hvis svake ledd skal unngås.

MSA gir klar og enkel informasjon med hvert produkt og system for å hjelpe brukere med å forstå hvordan det skal brukes og under hvilke omstendigheter. Avgjørende inkluderer dette advarsler om situasjoner der lastvekten eller andre faktorer vil gjøre bruken usikker.

Tid er penger

En viktig gevinst ved å oppgradere fallsikrings-PVU er tidsbesparelser. Hvert minutt brukt på andre aktiviteter enn jobben i hånden utgjør tapt produktivitet. Påføring, oppsett, inspeksjon og vedlikehold av PPE tar tid. Enhver designforbedring som reduserer tapt tid kan sees på som en løpende driftskostnadsbesparelse. Sett fra en annen vinkel bidrar enhver designforbedring som gjør sikkerhetsprosedyrer raskere og enklere å utføre, til å sikre at de alltid blir utført riktig.

Riktig bruk av et fallsikringssystem kompliseres av samspillet mellom dets komponenter. Den kan for eksempel bestå av en sele, en SRL og en midlertidig horisontal livline. Hver har et annet sett med funksjoner og funksjoner, samt sin egen sertifisering. Hver har også en brukermanual. Å kombinere disse elementene optimalt for hvert spesifikke sett med bruksomstendigheter kan innebære mye lesing.

For å forenkle denne prosessen, produserer MSA nå brukervennlig systemveiledning, inkludert diagrammer med forhåndsberegnet verdi, som trekker sammen informasjon fra de separate manualene. Dette tidsbesparende hjelpemiddelet er for eksempel tilgjengelig med MSAs siste midlertidige horisontale livline.

Det samme produktet illustrerer også hvordan god design kan spare tid på fysisk oppsett av et system. Den kan utplasseres av en enkelt arbeider, hjulpet av dens innebygde, verktøyløse låse- og strammemekanismer. For absolutt sikkerhet bekrefter fargede indikatorer når enheten er riktig låst og strammet. Hele prosessen er 75 % raskere enn for tradisjonelle kabelsystemer. En ytterligere bonus med tydelig veiledning og enkle prosedyrer er at nye brukere kan lære å bruke et system veldig raskt. Dette sparer treningstid og budsjetter.

I tillegg kan god design forenkle og fremskynde daglige, pre-shift, årlige og andre periodiske utstyrskontroller og inspeksjoner. Kombinert med robust konstruksjon kan det også redusere servicebehov og nedetid. MSA har utviklet raske vedlikeholdsprosedyrer som gjør at enkelte produkter kan vedlikeholdes rutinemessig i felten, i stedet for å sendes til et verksted.

Feelgood-faktorer

Måten PPE ser ut og føles på er et annet område hvor det stadig gjøres forbedringer. Betydningen av disse aspektene må aldri undervurderes. Får utseendet til selen og andre PPE-gjenstander som bæres av arbeideren ham eller henne til å føle seg klosset og selvbevisst? Eller har den blitt designet for å få brukeren til å se og føles profesjonell? Er den behagelig å ha på seg, eller er brukeren begrenset og distrahert av den?

Hvis brukeren ikke liker å bruke varen, er det en risiko for at han eller hun unngår å bruke den – i hvert fall av og til – og velger å jobbe uten beskyttelse. Hvis bruken forårsaker ubehag eller bevegelsesbegrensninger, kan arbeiderens evne til å utføre oppgaver effektivt og sikkert bli kompromittert.

En viktig og bekymringsfull sak i denne forbindelse er at tradisjonelle PPE-design ofte ikke klarer å ta hensyn til mangfoldet av brukere. Arbeidernes størrelser og kroppsformer varierer veldig. Det er også grunnleggende forskjeller mellom menn og kvinner når det gjelder PPE-designbehov.

En fersk PPE-undersøkelse1 av fagforeningen Prospect fremhevet dette problemet. Den fant for eksempel at 44,7 % av de kvinnelige respondentene, men bare 15,3 % av de mannlige respondentene, rapporterte om en dårlig passende kjeledress. Dette er bare ett enkelt eksempel på en mye større vanskelighet som designere av fallsikring og andre PPE jobber med å løse.

Når du sammenligner PPE-produkter, bør du tenke på hele brukeropplevelsen de ansatte opplever – både kortsiktig og langsiktig. Gir PPE en positiv følelse, visuelt, ergonomisk og komfortmessig? Hjelper det brukeren å gjøre jobben sin godt? Sparer dens design og driftsfunksjoner tid for arbeideren?

Er etterlevelse nok?

Enhver vurdering av fallsikringstiltak bør inkludere en erkjennelse av at fall fra høyder er industriens største årsak til dødsulykker2 for arbeidere.

Din fallsikring PPE kan være kompatibel, men har den tilstrekkelig lastekapasitet? Hindrer det på noen måte dine arbeidere og deres produktivitet? Er de glade i å bruke den, eller er de noen ganger fristet til å hoppe over bruken? Kan det være mer robust? Er det en falsk økonomi å henge på ditt eksisterende PPE, når forbedrede produkter nå er tilgjengelige?

MSAs designere og ingeniører fortsetter å flytte grensene for PPEs holdbarhet og ytelse. Selskapet introduserer jevnlig nye tidsbesparende funksjoner, sammen med forbedringer i ergonomi, komfort og stil. Resultatet er en produktserie som gjør mye mer enn å overholde de nyeste juridiske standardene – rettet mot arbeidsgivere der sikkerhet virkelig er en prioritet.

For å finne ut mer, klikk her

Referanser:

  1. https://prospect.org.uk/news/ppe-still-not-right-for-women-sue-ferns-blogs
  2. https://www.hse.gov.uk/statistics/pdf/fatalinjuries.pdf

Stol på oss for elektrohjelp i Agder!

I Kristiansand, samt i Agder byer, leverer vi elektrotjenester. Teamet vårt dekker dine behov enten det er å fikse et elektrisk system, installere en energibesparende smarthusløsning eller bytte ut en varmtvannsbeholder. I Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad og andre Agder-byer kan vi hjelpe deg. Hvis du ønsker å kontakte oss, vennligst gjør det.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...