Automated Home 2.0 – #44 Loxone Touch Surface – Automated Home

Nov 30, 2022 | Smarthus

En av de kule kontrollene vi elsket å bruke under helgen vi bodde i Loxone Show Home i Østerrike, var “Touch Surface”.

Hva er det?

Dette er en kapasitiv berøringssensor som monteres opptil 30 mm under overflaten på kjøkkenbenken, bordplaten eller til og med bak baderomsfliser. Faktisk fungerer det bak de fleste overflater som stein, tre, keramikk eller glass (men ikke ledende materialer). Denne teknologien er ikke ny (sjekk denne fra 2002), men den er god teknologi og fungerer bra.

Installasjon

Loxone Touch overflatemal

Denne malen ble levert til Parkes Interiors, våre kjøkkendesignere for å sikre at Dekton-benkeplaten ble boret og etset på riktig måte.

Vi har brukt Loxone ‘Tree’-versjonen av denne sensoren som har en kablet 24v strømforsyning, men det er også en “Air”-versjon av enheten tilgjengelig for retro-pasninger som er batteridrevet.

I bruk

Når den er installert, lar den overflaten fungere som enhver annen Loxone 5-sone Touch-bryter. Det er også gjennomtenkt, slik at selv i travle områder som en kjøkkenbenk er det nesten umulig å aktivere den ved et uhell.

For å gjøre enheten live må du først trykke på aktiveringsknappen, de fem berøringspunktene på bryteren aktiveres deretter i 5 sekunder, og den gjenværende tiden vises gjennom aktiveringsindikatoren som teller ned lysdiodene til den går ut (du kan deaktivere denne aktiveringsbeskyttelsen hvis du foretrekker det).

Vi har den programmert til å styre lysstangen over kjøkkenbenken samt musikk og persienner i låven. Som med alle andre Loxone-brytere, vil et dobbelttrykk slå av rommet, slå av alle lysene, stoppe musikken, slå av TV-en osv.

Selvfølgelig er det fine med et Loxone smarthussystem at vi kan endre dette oppsettet delvis eller totalt. Hvis vi for eksempel bestemmer oss for at vi heller vil ha den i drift, si takvinduene rett over benkeplaten, så er det en enkel programmeringsendring.

Loxone Touch Surface

Husk å sjekke ut vår Instagram for å følge prosjektet, les resten av Automated Home 2.0-blogginnleggene og finn lenkene til alle produktene vi har brukt i vår egenbygging.

Vi er din lokale elektriker i Agder når du trenger hjelp!

Firmaet Elektriker Kristiansand leverer elektrikertjenester til kommunene Kristiansand, Sogndalen, Søgne, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal i Agder. Enten du har et lite eller stort oppdrag, kan vi bistå deg. I tillegg til å installere smarthussystemer som sparer strøm, kan vi bytte ut sikringsskap, fikse elektriske systemer og mye mer. For gode elektrikere, kontakt oss.

Her er kilden til saken

Home Assistant samarbeider med KNX

Home Assistant samarbeider med KNX

Vi er glade for å kunngjøre at KNX Association offisielt har godkjent KNX-integrasjonen i Home Assistant. KNX Association vil samarbeide med KNX-teamet hos Home Assistant for å hjelpe til med vedlikehold av KNX-integrasjonen og strømlinjeforme brukeropplevelsen...

2023.7: Responding services – Home Assistant

2023.7: Responding services – Home Assistant

Home Assistant Core 2023.7! 🎉 The previous release was a big one, and this one is no different! This release brings in a change to Home Assistant, which we consider to be one of the biggest game changers of the past years: Services can now respond with data! 🤯 It is...