40 Tesla Megapacks erstatter WW2 turbojetgenerator i Belgia

Dec 10, 2022 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Totalt 40 Tesla Megapack batterilagringssystemer erstattet en turbojetgenerator fra andre verdenskrig i Lessines, Belgia, kunngjorde Tesla. Tidligere hadde generatoren gitt energistøtte til samfunnet siden 1950-tallet. Generatoren bidro ikke bare til luftforurensning i regionen, men den var også støyende.

Systemet har nå 50 MW kraft og 100 MWh kapasitet og støtter det lokale nettet.

Tesla bemerket at Deux-Acren-prosjektet, som installerte Megapacks, nå er et av de største lagringssystemene i Europa.

“Megapack er roligere og støtter det lokale elektriske nettet med energiskiftende og stabiliserende tjenester og sømløs integrasjon med flere fornybare kilder,” sa Tesla i sin video.

Med de 40 Tesla Megapacks nå installert, kan Deux-Acren-anlegget lagre opptil 100MH med energi og opptil 50MW strøm. Kraften skal brukes til å regulere frekvensen til det europeiske elektrisitetsoverføringsnettet, Energinyheter bemerket.

Tesla, Yuso og Innovent brukte flere års arbeid på å sette i drift anlegget, skrev publikasjonen.

Michael Coudyser, daglig leder for Corsica Sole, som er utvikleren, sa at prosjektet ble finansiert med sin aksjonær, Mirova Energy Transition 5, uten offentlig tilskudd.

«En pioner innen energilagring i Frankrike, Corsica Sole har drevet denne typen anlegg på de franske øyene siden 2015. Dette prosjektet er et viktig skritt for utviklingen av elektrisitetslagringsløsninger i Europa. Vi finansierte dette prosjektet med vår aksjonær Mirova Energy Transition 5, uten offentlig tilskudd. Ved å demonstrere at storskala batteridistribusjon er økonomisk levedyktig, beviser vi at vi kan bygge en verden basert på fornybar energi kombinert med energilagring. Med dette prosjektet endrer Corsica Sole skala og blir en av de europeiske lederne i sektoren. Multipliseringen av denne typen prosjekter er et strategisk spørsmål for å garantere Europas energisuverenitet, sa Coudyser i en uttalelse.

Systemet ble slått på i desember og er det første av tre 100MWh-prosjekter i Belgia som er planlagt å komme online før slutten av året.

Teslarati tok kontakt med Innovent, Corsica Sole og Yuso for en kommentar. Vi oppdaterer deg hvis/når vi mottar noen.

Avsløring: Johnna er en $TSLA-aksjonær og tror på Teslas oppdrag.

Din tilbakemelding er velkommen. Hvis du har kommentarer eller bekymringer eller ser en skrivefeil, kan du sende meg en e-post på [email protected]. Du kan også nå meg på Twitter på @JohnnaCrider1.

Teslarati er nå på TikTok. Følg oss for interaktive nyheter og mer. Teslarati er nå på TikTok. Følg oss for interaktive nyheter og mer. Du kan også følge Teslarati på LinkedIn, Twitter, Instagramog Facebook.

40 Tesla Megapacks erstatter WW2 turbojetgenerator i Belgia








[ad_2]

Se Kilden