California vedtar lov som forbyr Tesla å kalle programvare for FSD

Dec 24, 2022 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

California vedtok en ny lov som forbyr Tesla å kalle programvaren sin Full Self-Driving (FSD). Selv om Tesla aldri har hevdet at FSD var helt autonom, utvikler den elektriske produsenten teknologien for helt autonome kjøretøy. Inntil kjøretøyene er helt autonome, må sjåførene være våkne og klare til å ta over til enhver tid når de kobler inn FSD eller autopilot.

Lovgivere i California er imidlertid uenige i etikettene til FSD. Senatets lovforslag 1398 var et av hundrevis som guvernør Newsom signerte i loven. Den nye loven trer i kraft i 2023 og retter seg spesifikt mot Teslas navn for programvaren. Lovforslaget ble sponset av Senatets transportkomitéleder Lena Gonzalez, som hevdet at Tesla feilaktig annonserte teknologien sin og at det var et sikkerhetsproblem.

Regningen ble sponset etter at California Department of Motor Vehicles hevdet at Teslas FSD var «falsk reklame».

Et utdrag fra den nye loven lyder som følger:

“En forhandler eller produsent skal ikke selge noe nytt personkjøretøy som er utstyrt med noen delvis kjøreautomatiseringsfunksjon eller gi noen programvareoppdatering eller annen kjøretøyoppgradering som legger til noen delvis kjøreautomatiseringsfunksjon, uten, på tidspunktet for levering eller oppgradering av kjøretøyet, gi kjøperen eller eieren et tydelig varsel som gir navnet på funksjonen og tydelig beskriver funksjonene og begrensningene til funksjonen.”

“En produsent eller forhandler skal ikke nevne noen delvis kjøreautomatiseringsfunksjon, eller beskrive noen delvis kjøreautomatiseringsfunksjon i markedsføringsmateriell, ved å bruke språk som antyder eller på annen måte ville føre en rimelig person til å tro at funksjonen lar kjøretøyet fungere som en autonom kjøretøy, som definert i seksjon 38750, eller på annen måte har funksjonalitet som ikke faktisk er inkludert i funksjonen. Et brudd på denne underavdelingen skal betraktes som en villedende reklame i henhold til seksjon 11713.»

På sin nettside om Full Self-Driving Capability sier Tesla at alle nye kjøretøy har maskinvaren som trengs i fremtiden for FSD.

“Systemet er designet for å kunne gjennomføre korte og lange turer uten at det kreves handling fra personen i førersetet.”

“Fremtidig bruk av disse funksjonene uten tilsyn er avhengig av å oppnå pålitelighet langt utover menneskelige sjåfører, som demonstrert av milliarder av miles med erfaring, samt myndighetsgodkjenning, som kan ta lengre tid i noen jurisdiksjoner.”

“Når disse selvkjørende egenskapene introduseres, vil bilen din bli kontinuerlig oppgradert gjennom trådløse programvareoppdateringer.”

I november hevdet en Tesla-eier involvert i en ulykke på Thanksgiving Day at FSD fungerte feil, men politiet etterforsker fortsatt sjåførens påstander. I august delte Teslas autopilotprogramvaredirektør, Ashok Elluswamy, data som viser hvordan Teslas autopilotprogramvare forhindrer rundt 40 krasj daglig som ville vært forårsaket av plutselig utilsiktet akselerasjon. Flere eierkontoer krediterer Autopilot og FSD for å redde livet deres.

Avsløring: Johnna er en $TSLA-aksjonær og tror på Teslas oppdrag.

Din tilbakemelding er velkommen. Hvis du har kommentarer eller bekymringer eller ser en skrivefeil, kan du sende meg en e-post på [email protected]. Du kan også nå meg på Twitter på @JohnnaCrider1.

Teslarati er nå på TikTok. Følg oss for interaktive nyheter og mer. Teslarati er nå på TikTok. Følg oss for interaktive nyheter og mer. Du kan også følge Teslarati på LinkedIn, Twitter, Instagramog Facebook.

California vedtar lov som forbyr Tesla å kalle programvare for FSD








[ad_2]

Se Kilden