Spør OVIA: Hva kan føre til at fargeutseendet til LED-armaturer endres over tid?

Jan 3, 2023 | Diverse

Spør OVIA: Hva kan føre til at fargeutseendet til LED-armaturer endres over tid?

Spalten der du kan stille belysningsspørsmålene dine til lederen av Ovia Lighting-virksomheten, Mike Collins, og hans team av tekniske eksperter.

Q. KUNDEN MIN HAR KLAGET OVER AT FARGEUTSEENDE PÅ LED-armaturer HAR ENDRET OVER TIDEN. HVA KAN HA FORÅRSAKET DETTE?

Over tid vil lysstyrken til en LED-lampe/armatur sakte avta og vil bli svakere. Selv om teknologien for LED er veldig forskjellig fra de gamle glødelampene, og de har mye lengre levetid, er det et faktum at LED vil degraderes over tid.

En LED-armatur har en levetid også kjent som lumen vedlikeholdsfaktor. For eksempel har våre LED-paneler en L70-klassifisering på 50 000 timer. Dette er det mest brukte tiltaket i bransjen.

Når en armatur eldes, vil lumeneffekten avta, og vi må bruke en levetid på den for å falle i tråd med IES-standardene. Etter den angitte tiden vil lumeneffekten ha svekket seg til 70 % av det opprinnelige nivået. Når den faller under 70 %, er den merkbar og vil se mye svakere ut og kanskje litt annerledes i farge på grunn av forringelse av noen av de interne komponentene på armaturer med dårlig design.

Tapet av lysstyrke skyldes hovedsakelig strukturen til LED. Urenheter i halvlederkrystallen til LED-brikken kan forårsake materielle endringer over tid. Dette skjer på grunn av at LED-en slås av og på, noe som fører til at omgivelsestemperaturen på LED-en stiger. Hvis LED-en ikke er i stand til å kjøle seg ned tilstrekkelig, vil degraderingen akselereres.

Jeg vil si at en lysdiode av god kvalitet vil ha minimal nedbrytning, mens den med lysdioder av lavere kvalitet vil være mer merkbar for øyet ettersom de brytes ned.

Still spørsmålene dine til Mike og Ask OVIA-teamet her

For å besøke Ask OVIA-mikrosiden, klikk her

Kontakt oss for elektrikertjenester i Agder!

Med kontor i Kristiansand og Agder kan vi hjelpe deg dersom du trenger elektriker. Vi kan hjelpe deg med elektriske problemer, smarthusløsninger, bytte av varmtvannsbeholder, med mer. I tillegg til Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad, og andre deler av Agder, kan vi tilby deg våre tjenester. Takk for at du tok kontakt med oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...