Kodebrytere #52 – Profesjonell elektriker

Jan 22, 2023 | Diverse

Kodebrytere #52

Trenger du hjelp med å knekke disse EICR-kodene? Det tekniske teamet på NAPIT, ved hjelp av 18th Edition Codebreakers-publikasjonen, svarer på de siste kodespørsmålene dine. Klikk på bildene for en nærmere titt!

GPI: JEG KOM PÅ DETTE FUNNET ETTER EN KUNDE FORTALTE MEG AT LYSENE OPPEN SLUKTE DÅ DE SLÅR AV STIKKNAPPENE NEDE VED MCB. MCB? EGENTLIG?

Vel, bortsett fra problemene med at belysningskretsen forsynes fra en stikkontaktkrets, som sannsynligvis kan innebære underdimensjonerte kabler osv., skal jeg forholde meg til det jeg kan se, siden vi ikke har nok informasjon om stikkontakten MCB å kode, annet enn å gi en FI.

Så jeg vil konsentrere meg om de eksponerte live-dirigentene i stedet. Vi ser dette så ofte, og det er utrolig farlig. Bare fordi det er under et gulvbord, betyr det ikke at det kan etterlates i en farlig tilstand, dekkes til og glemmes. Det er mange anledninger hvor dette kan komme i kontakt med enten en ingeniør som utfører en av en rekke forskjellige oppgaver i en eiendom, eller en gjør-det-selv-er som gjør en rekke reparasjoner eller oppgraderinger, som de har rett til å gjøre.

Ikke bare har vi tilgang til strømførende deler fra terminalene på koblingsblokken, men de støttes også ikke. Ettersom bygningen naturlig bøyer seg og gangtrafikken over gulvbordene fortsetter, kan og vil kablene bøye seg, noe som sannsynligvis vil føre til belastning på avslutninger. Disse avslutningene kan da løsne, og dette kan utgjøre en svært reell fare fra lysbue og en potensiell brannkilde.

Alle tilkoblinger og avslutninger som gjøres under gulvbord må være tilstrekkelige, og med mindre de er vedlikeholdsfrie (MF), i samsvar med BS 5733 og merket som sådan, må de være tilgjengelige for periodisk inspeksjon og testing.

Å forlate oppsigelser uten støtte og utilstrekkelig inneholdte avslutninger som har potensial til å komme i kontakt med hvem som helst, uavhengig av opplæringsnivå eller forståelse, er farlig og kan føre til mye mer uhyggelige utfall hvis de ikke kontrolleres og ikke korrigeres.

For å bestille ditt eksemplar av NAPIT Codebreakers, klikk her

Regn med våre elektrikere i Agder for alle dine elektriske behov!

Kristiansand Elektrikerselskap leverer elektrotjenester i Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal. Små og store oppdrag er ikke noe problem for oss. Trenger du nytt sikringsskap, elektroarbeid, smarthussystemer for å spare strøm med mer, kan vi hjelpe. Å få gode elektrikere på din side er enkelt når du kontakter oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...