Rise of the Prosumer: hva elektrikere trenger å vite | ECA

Feb 6, 2023 | Diverse

Rise of the Prosumer: hva elektrikere trenger å vite |  ECA

Luke Osborne, ECAs Energy & Emerging Technologies Solutions Advisor, ser på de viktigste tingene elektrikere trenger å vite for å ligge i forkant av “prosumer”-kurven.

Hva er en prosumer-bygning?

“En bygning som er en aktiv komponent i energinettverket og som beveger seg forbi en ensrettet strøm av energi inn i bygningen til den med toveis strøm.” BS7671: Del 8 Kapittel 82: Energiforbrukeren.

Ettersom Storbritannia forsøker å bruke mindre fossilt brensel og beveger seg mot et Net Zero Carbon 2050, vil det stilles betydelige nye krav til våre eksisterende energisystemer. Mange flere av oss vil bli prosumers.

Dette vil ha tre viktige implikasjoner for den elektriske og bredere elektrotekniske sektoren:

1. Mer virksomhet: Prosumeraktivitet er satt til å gi enorme muligheter for ettermontering av eksisterende bygninger og installasjon i nye bygninger.

2. Tiltrekke talent: som en av sektorene i sentrum av en bygning og infrastruktur Net Zero Carbon 2050, vil etterspørselen etter moderne teknologi og teknikker bidra til å drive rekruttering.

3. Pålitelige eksperter: sektoren for elektriske tjenester vil bli stadig mer relevant for politiske samtaler om Storbritannias energiretning og fremtid, og for kunder, noe som gjør den til en hovedagent for positiv endring.

Prosumerisme: hvorfor nå?

“Energi produsert fra fornybar energi utgjorde over 43 prosent av energien som ble levert til strømnettet i 2020.” BS7671 (22. mars): Del 8, kapittel 82 Energiforbrukeren

Storbritannia genererer jevnlig mer elektrisk energi fra fornybar energi. Fornybars andel av total produksjon var 42,8 prosent ved utgangen av 2021, en økning på 2,1 prosent fra 2020. Denne trenden ligger an til å øke. Imidlertid reiser økende avhengighet av fornybar energi problemer som konsistens i energiforsyningen.

For å sikre en tilstrekkelig konsistent energiforsyning i Storbritannia, har ECA aktivt drevet lobbyvirksomhet for myndighetene og industriens interessenter på tre nøkkelområder:

1. Generasjon

2.Oppbevaring

3.Energieffektivitet

I realiteten trenger vi en kombinasjon av effektive tiltak på tvers av disse tre områdene. Men selv å fokusere på punkt to og tre – forbedret lagring og energieffektivitet – kan spare den britiske økonomien 30-70 milliarder pund i henhold til BEISs ‘Transitioning to a net Zero energy system: Smart Systems and Flexibility Plan 2021’ (se dette på: bit.ly/3xLuonF).

MULIGHET #1: MER BUSINESS

ECA-veiledningsnotatet ‘Planning for a Green Pivot v 1.2’ identifiserer mange muligheter for lavkarbon elektroteknisk aktivitet, skissert i diagrammet ovenfor.

Ser på tre av disse mulighetene mer detaljert:

i) transport: bygge den innenlandske og kommersielle infrastrukturen

Elektriske kjøretøy (EV) har allerede gått inn i en tidlig eksponentiell vekstfase. I 2015 var det også i overkant av 1 prosent av de registrerte nye kjøretøyene med plugg, mot nesten 19 prosent i 2022 (i følge Society ofMotor Manufacturers and Traders). Nøkkelfaktorer som gjeldende drivstoffpriser og det ikke altfor fjerne forbudet i 2030 mot salg av nye kjøretøy med forbrenningsmotorer (ICE) vil forsterke denne trenden og øke behovet for installasjon og vedlikehold av elektriske kjøretøy ladepunkt (EVCP) for både innenlands og kommersiell bruk.

ii) Oppvarming: gjør boliger karboneffektive

Som en del av Boiler Upgrade Scheme trådte et statlig tilskudd på 450 millioner pund i kraft i mai 2022, og ga 5000 pund til husholdninger for å installere luftvarmepumper (ASHP).

Videre, uten moms på varmepumper de neste fem årene, ser støtten til denne sektoren ut til å fortsette, så elektroentreprenører kan bestemme seg for å investere i opplæring og sertifisering på grunnlag av forbedret forutsigbarhet.

Etter hvert som karbonintensiteten til strømnettet faller, for nye eller godt isolerte hus, kan direkte elektrifisering av oppvarming – som gulvvarme, infrarøde varmeovner eller “smarte” lagringsvarmer – bli mer og mer verdt å følge med på. endringer i byggesaksforskriften (som historisk har straffet elektrisk oppvarming).

iii) fornybar energi og lagring: samarbeide for å forbedre effektiviteten

På innenlandsk skala er solenergi nok en gang tilbake på moten. Med høye energipriser satt til å fortsette, vokser denne løsningen i popularitet for både ettermonterings- og nybyggprosjekter. Kombinasjonen av Green Homes Grant og Building Integrated PVs (BIPV) har økt appellen til solcelleanlegg for nybygg, spesielt.

Elektriske energilagringssystemer (EESS) tilbyr et helt nytt nivå av fleksibilitet og bekvemmelighet, som lar brukere kjøpe energi fra nettet når forbruket og prisene er lave, og selge den tilbake i rushtiden. Etter hvert som elbiler blir allestedsnærværende, vil lading av kjøretøy til nett (V2G) bli en integrert funksjon i mange hjem, og gjøre bruk av elbilens betydelige elektriske batteri.

MULIGHET #2: TILTREKKE TALENT

For å gjøre jobben som trengs for å nå våre Net Carbon Zero-mål, må elektrikere tilføre nye ferdigheter til arsenalet sitt. Dette betyr at opplæring og sertifisering vil være utrolig viktig, både for bedrifter og kvalifiserte elektrikere som ønsker å utvide sine evner. Det vil også være avgjørende for karriereprogresjonen til alle nye og potensielle industriaktører.

Elektrisk energilagringssystem (EESS), Electric Vehicle Charge Point (EVCP) og varmepumpetrening og Building Automation and Control Systems (BACS) er områder hvor teknikere kan utvide ferdighetene sine akkurat nå.

For installatører som ønsker å jobbe innenfor finansierte ordninger, kreves MCS-sertifisering. I noen tilfeller vil de trenge PAS 2030 når de installeres under et PAS 2035 Retrofit-program.

MULIGHET #3: PÅLISTEDE EKSPERTER

I begynnelsen av denne artikkelen nevnte jeg det nylige tillegget av kapittel 82 til The Wiring Regulations. Den fremhever hvordan de elektriske systemene i bygningene våre må samhandle med et smart og avkarbonisert energinett. Den introduserer et par nye begreper: Energy Prosumer og Prosumer Electrical Installation (PEI).

For å forstå fullt tilkoblede systemer som PEI-er, må elektrikere forstå hvordan de ulike elementene – generering på stedet, energilagring, varmesystemer, ladepunkter for elbiler, for å nevne noen – passer sammen, både med hverandre og med andre fag. . Feil spesifikasjon eller installasjon kan føre til dyre feil i etterkant, når en hel bygning ikke fungerer etter hensikten.

Den elektrotekniske sektoren har en viktig rolle å spille i utformingen av Storbritannias avkarbonisering gitt vår forståelse av teknologiene som er involvert og behovet for kvalifiserte og kompetente installatører for å levere på myndighetenes mål.

Veiledning om prosumerisme

I slutten av mars 2022 ble IET Wiring Regulations (BS7671 – 18. utgave) endret for å adressere – blant annet – energieffektivitet og prosumer-installasjoner, og introduserte oss formelt til begrepene “Energy Prosumer” og “Prosumer’s Electrical Installation (PEI)”.

ECA har laget veiledning på dette nye området, inkludert Kapittel 82 Energy Prosumer Guide. I tillegg dekker ECAs ‘Planning for a Green Pivot v1.2’-dokument en rekke Net Zero Carbon 2050-muligheter for ECA-medlemmer, spesielt veiledning om støtteordninger, opplæring og akkreditering.

Forbered deg på suksess

Betingelsene Energy Prosumer og Prosumers Electrical Installation (PEI) kommer til å bli mer vanlige etter hvert som industrien forbereder seg på Net Zero Carbon 2050.

Som en av bransjene i forkant av bærekraft og Net Zero, står vi overfor et unikt og enestående sett med muligheter. Når disse bærekraftige teknologiene kan utformes for å fungere sammen, kan effektene være banebrytende.

Imidlertid vil kontinuerlig opplæring og akkreditering være avgjørende for å sikre at installasjoner utføres på en rettidig måte (for å tilfredsstille myndighetenes mål), effektivt (for å tilfredsstille forbrukernes behov) og effektivt (for å tilfredsstille Net Zero Carbon 2050-målene).

SPESIELLE HENSYN TIL INSTALLATØRER

Energiforbrukermodellen byr på betydelige muligheter og en rekke nye utfordringer. For å fungere effektivt må solcellepaneler, batterier, elbilladere og varmepumper fungere i harmoni. Dette betyr at de må jobbe som et forbrukersystem, og ikke bare som individuelle produkttyper. Det er derfor viktig at designere og installatører har tilstrekkelig opplæring og ferdigheter til å gjøre dette mulig, og for å sørge for at teknologiene er konfigurert til å fungere samlet.

Til syvende og sist vil kundene bli mye mer bevisste på sin egen energibruk og produksjon ettersom vi beveger oss utover status quo med å ta nettforsyningen og dens flate avgifter for gitt. Lastskifting vil bli en fremtredende del av forbrukerinstallasjoner, spesielt for oppvarming og lading av elbiler. En kombinasjon av stigende eller i beste fall svært varierende energipriser, pluss ny lovgivning og standarder former fremtiden for britisk nettforsyning og interaksjoner. Nedenfor er bare ett eksempel på hva installatører i økende grad vil møte når vi begynner å engasjere oss i prosumermiljøet:

Øymodus

Der en bygning forventes å kjøre uavhengig av nettet (i det som kalles “øymodus”), bør spesifikke jordingsforhold og kontroller brukes. I tillegg vil det være behov for kontroller for å sikre at det lokale systemet vil kjøre i fase med nettet før netttilkopling. I tillegg må installatører vurdere dedikerte kretser når de kjører i øymodus.

CASE STUDY: SWANSEA UNIVERSITY BAY CAMPUS

‘KARBON VS KONTANTER’

Dette innovative prosjektet av ECA-medlem RDM og dets søsterselskap EFT Consulting trekker inn en rekke bærekraftige teknologier og kan, unikt, programmeres til å fokusere på karboneffektivitet eller kontantsparing, og gir sluttbrukeren enestående fleksibilitetsnivåer.

Mikronettkontrolleren i hjertet av dette prosjektet bruker et nettbasert brukergrensesnitt som kommuniserer data om energibruk, besparelser og CO2-utslipp i sanntid. Denne mikronettkontrolleren kobler også direkte til tredjepartssider, for eksempel værmeldinger, for å bestemme om/når batteriene skal tømmes eller lades.

For eksempel, hvis brukeren har spesifisert kontantsparing, kombineres værvarslingsdata med energitariffprediksjoner for å bestemme når den skal brukes, når den skal lagres og når den skal selges tilbake til nettet.

Bærekraftige teknologier brukt:

-135kWp solcelleanlegg på taket

-6kWp carport solenergi PV + 5 EV ladepunkter

-216kWh batterilagring i skreddersydd ISO-beholder

-Schneider Micro Grid Controller

Det er fantastisk å kunne jobbe med dette unike, innovative prosjektet, implementere nye systemer og teknologier på en måte som vi håper vil være et fyrtårn for fremtidig utvikling. Innovasjonene som er inkludert i ordningen passer perfekt med universitetets mål om å øke bærekraften og redusere karbonavtrykket ved å generere sin egen fornybare kraft.Chris Phillips, kontraktssjef, RDM

Lær mer om Prosumers her

Kontakt oss dersom du trenger elektriker i Agder!

Kristiansand Elektriker leverer elektrikertjenester i blant annet Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal. Små og store oppdrag er ikke noe problem for oss. Trenger du nytt sikringsskap, reparasjon av elektrisk anlegg eller smarthussystemer som sparer strøm, kan vi hjelpe. For gode elektrikere, kontakt oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...