Elektrikerlærling som følger i farens fotspor drømmer nå om å ha egen bedrift

Feb 9, 2023 | Diverse

Elektrikerlærling som følger i farens fotspor drømmer nå om å ha egen bedrift

Etter å ha vokst opp med å hjelpe faren sin med rørleggervirksomheten hans, da den 18 år gamle Liberty-lærlingen Marissa forlot college, visste hun at hun ønsket å følge i hans fotspor på en eller annen måte.

Marissa, fra Liverpool, fullførte nivå 3 BTEC i business på college etter å ha fullført ungdomsskolen. Lærlingen, som bor hjemme hos foreldrene og alltid har vært opptatt av å sette seg fast i jobben, begynte i Libertys elektriske team i september 2022.

«Faren min er rørlegger, så jeg har vokst opp med å gi ham en hånd. Selv om jeg ikke trengte å ta en utplassering for bedriftsdiplomet mitt, fikk jeg en deltidsjobb med vedlikehold på et hotell i Liverpool sentrum. Det hele så bare ut til å gi mening, og jeg drømmer om en dag å ha mitt eget elektrikerfirma!»

Marissa hadde søkt aktivt etter læreplasser da hun kom over det Liverpool-baserte eiendomsserviceselskapet Liberty.

«Jeg søkte på ganske mange og hadde en del intervjuer også, men Liberty skilte seg ut. Jeg fikk møte en manager, og han var så jordnær og herlig. Jeg visste der og da at det var det jeg lette etter!»

Nå tilbringer Marissa én dag i uken på college for å lære teori, og fire dager ute på veien med Libertys team, og utfører reparasjons- og vedlikeholdsarbeid på hjem i Liverpool og Wirral-området.

«Det var mye reising å venne seg til i starten, men jeg liker å komme meg ut og reise, sier Marissa.

«Kurset er over fire år, og jeg ser meg selv bli etter det også, og gå videre. Timene er gode og folkene er de beste, de har vært veldig imøtekommende og er en latter!

«Jeg føler meg bra her, så glad i rollen min. Jeg er den eneste jenta i elektroteamet, men jeg passet inn med en gang. Jeg kan ikke tro at det har gått fire måneder allerede – tiden har bare flydd avgårde.»

Marissa liker også å bli venner med kurskameratene sine, bytte historier og sammenligne erfaringer med dem.

Når hun kommer hjem, vil Marissa og faren snakke om dagene deres. “Han elsker at jeg har gått inn i en handel som han har gjort! Jeg forteller ham hva jeg har lært, og han tester meg på det jeg har gjort – men noen ganger vet jeg mer enn han! Jeg antar at det bare er friskere i minnet. Men han er så stolt.»

Marissa er begeistret for fremtiden sin i Liberty og gleder seg til å stå opp på jobb hver dag. «Jeg vil absolutt anbefale en læreplass. Hvis du vet hva du vil gjøre, er det flott fordi du lærer hele tiden på jobben. Det er en strålende måte å kickstarte karrieren på.»

Liberty er en del av The 5% Club, et løfte om å ha minst 5% av deres arbeidsstyrke bestående av lærlinger. Som det er nå, er 7 % av deres ansatte lærlinger på tvers av alle fag.

Les mer om læreplasser hos Liberty her.

Vi er elektrikerne i Agder du kan stole på!

Kristiansand Elektrikerselskap leverer elektrotjenester i Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal. Det spiller ingen rolle om det er en liten eller stor jobb, vi kan hjelpe. Vi kan installere smarte hjemmeautomatiseringssystemer, fikse elektriske systemer, bytte sikringsskap og mer. Trenger du hjelp av en god elektriker, ta kontakt med oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...