Spelsbergs utvalg av kapslinger opprettholder sikkerheten i opptil 90 minutter ved brann

Feb 10, 2023 | Diverse

Spelsbergs utvalg av kapslinger opprettholder sikkerheten i opptil 90 minutter ved brann

Spelsbergs Lifeline-serie av kabinetter bidrar til å sikre sikkerhet i opptil 90 minutter i tilfelle brann ved å gjøre det mulig for kritiske systemer å fortsette driften. Lifeline-kapslingene beskytter kabelforbindelser, koblingsbokser og fordelingstavler, og lar alarmer, belysning og brannslokkingssystem fungere selv under flammer og ekstrem varme.

De lette, svært holdbare polykarbonatkapslingene muliggjør fleksibel veggmontering og ettermontering i bygninger og tunneler.

Ved brann i en bygning eller tunnel er funksjonen til alarmer, røykvarslere og branndempende enheter avgjørende. Det er også avgjørende for noen sikkerhetssystemer å fortsette driften lenge etter at en brann har startet. Dette inkluderer vannforsterkersystemer for å forsyne brannslukningsapparater, samt røyk- og varmeavsugssystemer, til brannvesenets heissystemer som kan evakueres.

For å beskytte den elektriske forsyningen til disse systemene, må kapslingene som sikrer kabelforbindelser, tilkoblinger og fordelingstavler, gi en barriere mot ekstreme varme og flammer i opptil en time eller mer. Betong har tradisjonelt blitt brukt som en barriere for å omslutte elektriske ledninger, men ulempen er mangel på fleksibilitet i installasjonen og påfølgende ettermontering.

Alternativt gir Spelsbergs Lifeline-system opptil 90 minutters brannbeskyttelse i en fleksibel og svært slitesterk innkapsling som kan monteres utvendig på bygnings- eller tunnelvegger. Dette muliggjør rask og enkel installasjon og ettermontering av brannbeskyttede enheter og kabler når det er nødvendig.

Spelsbergs brannbeskyttelsesskap bruker varme- og brannbestandige materialer for å oppnå elektrisk funksjonell integritet. Sertifisert mellom E30, E60 og E90, garanterer dette funksjonsintegriteten til skapene i minst 30, 60 eller 90 minutter, og hjelper til med fortsatt elektrisk forsyning til tilkoblede enheter og er testet i henhold til DIN 4102-12, den europeiske standarden for brann motstanden til elektriske kabelsystemer som kreves for å opprettholde kretsintegriteten. De har også sertifisering fra VDE, den tyske elektrostandarden og testforeningen.

Konstruert av termoplastisk polykarbonat, som er ikke-ledende under brann eller varmeeksponering, forhindrer kapslingene også risikoen for kortslutning. Inne i kabinettet sørger høytemperaturbestandige keramiske klemmeklemmer for integriteten til husstrukturen. Ved brann og bruk av sprinkleranlegg eller slanger er kapslingene beskyttet til IP66 og hindrer inntrengning fra sterke vannstråler. IK08-klassifisering betyr også at skapene gir høy motstand mot fysisk påvirkning.

Lifeline brannbeskyttelseskapsler dekker kablingskrav inkludert tilkoblinger og koblinger, sikre koblinger med sikringer, kommunikasjonskabler for signal- og kontrollsystemer, samt kraftige kabeltilkoblinger for tunneler med Rapid-Box-kapslingen. Alle Spelsberg Lifeline-bokser er forhåndsmontert for å spare tid ved installasjon, med kun veggmontering og ledninger som kreves. Kabelen og koblingsboksene er enkelt festet med et par forhåndsmonterte ører som tillater 90° rotasjon og rekkeklemmen kan stilles inn i en rekke posisjoner.

“Lifeline-kapslingene er designet for å møte de strenge EU- og Storbritannias forskrifter for brannbeskyttelse for bruk i både bygninger og tunneler,” sier Chris Lloyd, administrerende direktør, Spelsberg UK. “Selv om boksene oppnår dette, og gir beskyttelse i opptil 90 minutter, er de raske og enkle å installere. Fordelen med Lifeline-kapslinger for bygg- og infrastrukturforvaltere, så vel som elektroentreprenører, er at brannbeskyttede forbindelser raskt kan legges til, etter behov.»

For mer informasjon, klikk her

Kontakt oss for elektrikertjenester i Agder!

Med beliggenhet i Kristiansand og tettstedene i Agder kan vi støtte ditt elektriske behov. Du kan kontakte oss dersom du trenger hjelp til å fikse et elektrisk anlegg, installere energibesparende smarthusløsninger, skifte varmtvannsbeholder eller annet. Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad, og andre byer i Agder er inkludert i vårt tjenesteområde. Jeg ser frem til å høre fra deg.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...