Kia Niro EV-anmeldelse, tilbakekalling av Tesla FSD, Ford LFP-batterier, Ram 1500 REV: The Week in Reverse

Feb 19, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Hvilket merke avslørte en helelektrisk cabriolet tilgjengelig i år?

Hvilken stat valgte å bli med i Californias EV-mandat denne uken?

Dette er vårt tilbakeblikk på uken i revers – her på Green Car Reports – for uken som slutter 17. februar 2023.

I en gjennomgang av 2023 Kia Niro EV finner vi at selv om denne 253-mile EV har forbedret seg gradvis på alle måter sammenlignet med forgjengeren, faller den tilbake på verdi – spesielt når du begynner å legge ut hvordan den er sammenlignet med tallene.

Den føderale regjeringen handlet for å sette Teslas $15 000 Full Self-Driving i strammere bånd. NHTSA sa at Full Self-Driving Beta utgjør “en urimelig risiko for motorkjøretøysikkerhet,” med kunngjøringen av en lufttilbakekalling av mer enn 360 000 kjøretøy som vil justere en rekke måter systemet oppfører seg og reagerer på. Det er resultatet etter en ingeniøranalyse fra byrået.

Ram 1500 REV

Ram 1500 REV

Koordinert med en Super Bowl-annonse om “prematur elektrifisering”, avslørte Ram produksjonsversjonen av sin 1500 REV elektriske lastebil, som ser ut til å ikke være i nærheten av designrevolusjonen vist av merkets nylige Ram 1500 Revolution BEV Concept.

Et anlegg som kunne produsere battericeller som muliggjør rimelige Ford EV ble annonsert for Michigan. Anlegget skal eies og drives av Ford, men vil bruke teknologi fra CATL og lage LFP-celler (litiumjernfosfat).

Ford Mustang Mach-E, F-150 Lightning får CATL LFP-batterier

Ford Mustang Mach-E, F-150 Lightning får CATL LFP-batterier

Med LFP-batteriteknologien på vei til Mustang Mach-E og F-150 Lightning i løpet av det neste året, og vi så på hva som gjør den overlegen for visse typer budsjettinnstilte kjøpere.

Uten tilknytning til batterikunngjøringen, stoppet Ford denne uken produksjonen av F-150 Lightning på grunn av et batterirelatert problem som involverte en brann utenfor Dearborn-anlegget. Ford stoppet ikke Lightning-salget i kjølvannet av problemet, som det fortsetter å evaluere.

Tesla Supercharger

Tesla Supercharger

Tidligere i uken så vi på hvordan Tesla kan åpne sitt Supercharger-nettverk for andre elbiler og utvide sine proprietære kontakter for å få tilgang til statlig finansiering. Og så på onsdag skjedde det, med Biden-administrasjonen som la ut tekniske krav for selskaper som krever føderale midler til det nasjonale EV-ladenettverket på 7,5 milliarder dollar. Det inkluderer Tesla, som vil åpne opp noe av nettverket sitt – for en pris, selvfølgelig.

Det vil være tre EV-debuter fra Cadillac i 2023, kunngjorde GM-luksusmerket onsdag, med produksjonsstart i 2024 for alle tre. Ikke forvent at de alle kommer til USA umiddelbart heller, da de vil bli gitt forskjøvet utrulling over verdensmarkeder.

MINI Cooper SE Cabriolet (Euro-spesifikasjon)

MINI Cooper SE Cabriolet (Euro-spesifikasjon)

Det er nå en produksjons elektrisk cabriolet! Ikke få for mye håp; Mini Cooper SE Cabriolet bekreftet denne uken kommer bare til Europa, i en svært begrenset utgave.

Før sin egen selvpålagte forstyrrelse av Dieselgate, så VW plug-in hybrider som en “bro” til elbiler. Etter år med å si at hybrider og PHEV-er for USA bare vil avlede fokuset fra de helelektriske modellene, ser det ut til at VW vender tilbake til den gamle meldingstjenesten.

Volkswagen Cross Coupe GTE Concept levende bilder, 2015 Detroit Auto Show

Volkswagen Cross Coupe GTE Concept levende bilder, 2015 Detroit Auto Show

New Jersey-guvernør Phil Murphy kunngjorde onsdag at hans Garden State vil ta en vei for å ta i bruk Californias sluttdato for 2035 for nye forbrenningskjøretøyer, annet enn plug-in hybrider. Med det nylige nederlaget for et forsøk på å skrinlegge Virginias vedtak av reglene, er det nå en sammenhengende østkystblokk som krever flere elbiler.

I mellomtiden leverte syv bilprodusenter tidligere denne uken vitnesbyrd som solid støtter Californias evne til å pålegge elbiler som en del av tøffere utslippsstandarder – som svar på en utfordring fra 17 republikansk-ledede stater som motsetter seg denne saken som floker sammen med statenes rettigheter.

En Ford-patentsøknad foreslår en løsning med to ladeporter som, med toveis ladekapasitet, kan lade flere elbiler i serie fra samme stasjon – eller tillate dem å gi strøm til hverandre eller til nettet. Teknologien ser ut til at den kan være en nyttig del av Fords plan for å hjelpe bedrifter med å kutte kostnader og elektrifisere flåtene sine.

Ford-serien EV-ladingspatentbilde

Ford-serien EV-ladingspatentbilde

Ford har også patentert kombinasjonen av en solid-aksel og nav-motor-kombinasjon for elbiler, og det minner oss om oppsettet brukt av Lordstown Motors i Endurance – et oppsett Ford hadde sagt ikke var holdbart nok for F-150 Lightning . Kan det være fornuftig likevel i en fremtidig offroader?

Redwood Materials er angivelig sannsynlig å motta et 2 milliarder dollar US Department of Energy-lån som søker mot resirkulerings- og produksjonsanlegget på 3,5 milliarder dollar i Nevada, og få et hopp på en amerikansk forsyningskjede for batterimaterialer.

Et potensielt problem med kaldt vær får Toyota til å tilbakekalle noen 2021 RAV4 Prime plug-in hybrider. Det er en programvarefiks, men i dette kjøretøyet betyr det en serviceavtale hos forhandleren.

2021 Toyota RAV4 Prime XSE

2021 Toyota RAV4 Prime XSE

Resultater fra en studie sponset av en petroraffineringsgruppe antyder at bilister i Midtvesten vil betale ytterligere 8 til 12 cent per gallon bensin på grunn av etanolpolitikk støttet av regionen. Ville en sammenhengende drivstoffstandard inkludert elektrisitetsproduksjon tjene alle bedre?

I følge en rapport som oppsummerer salg i California, tok Tesla 11 % av statens marked i 2022, og passerte GM, Honda og andre. Det gjorde det med bare elbiler, og ingen pickuper ennå, da elbiler økte til 17 % av California-markedet i 2022.

Og kommer National Highway Traffic Safety Administration til å ta på alvor en begjæring som søker fotgjengerlyder på ni millioner eldre hybrider og elbiler? Det er ekstremt uvanlig for byrået å åpne en så omfattende etterforskning på én begjæring, så dette kan markere flere autosikkerhets første.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter



[ad_2]

Se Kilden