Mercedes-Benz deler nytt OS, dobler ned på Luminar lidar

Feb 22, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Mercedes-Benz annonserte flere nyhetsverdige innovasjoner under sin Operating System Strategy Update i Sunnyvale, California tidligere i dag. Den tyske bilprodusenten kunngjorde at de bygger sitt eget proprietære operativsystem kalt MB.OS som vil tilby funksjoner som navigasjon og kart fra Google. I tillegg kunngjorde Mercedes at de utvider et tidligere samarbeid med lidar-spesialisten Luminar i en ny avtale på flere milliarder dollar for å integrere teknologien innen midten av tiåret.

Første ting først. Tidligere i dag annonserte Mercedes-Benz planer om å utvikle sitt eget operativsystem som vil debutere på sin nye Mercedes Modular Architecture (MMA)-plattform. Ved å utvikle MB.OS internt (a’hem, med partnere), sier den tyske bilprodusenten at den kan beholde full kontroll over forholdet til kundene sine samtidig som de beskytter deres personvern.

Selve designet er en spesialbygd chip-to-cloud-arkitektur som driver store EV-domener helhetlig fra infotainment, til lading og til og med autonom kjøring (mer om det om litt).

Bilprodusenten sa også at MB.OS kobler maskinvare fra programvare, og fremskynder oppdateringer og fremtidige innovasjoner. Den ble designet for også å koble sammen alle de viktigste aspektene av selskapets verdikjede, inkludert utvikling, produksjon, omni-channel handel og service. Mercedes-Benz administrerende direktør Ola Källenius snakket:

Hos Mercedes-Benz er vi dedikert til å bygge verdens mest ettertraktede biler. Følgelig tok vi beslutningen om å være arkitektene for vårt eget operativsystem – en unik chip-to-cloud-arkitektur som utnytter full tilgang til kjøretøyenes maskinvare- og programvarekomponenter. Ved å kombinere denne interne ekspertisen med et utvalg partnere i verdensklasse, vil vi skape en enestående kundeopplevelse, fra kjøreassistanse, navigasjon og underholdning, hele veien til integrert lading. MB.OS vil ha full oppgraderingsmuligheter og konstante forbedringer.

Det nye operativsystemet ble opprettet for å bli standardisert på tvers av hele Mercedes’ portefølje av kjøretøy, inkludert elbiler, selvfølgelig, i midten av tiåret når MMA-plattformen kommer. En annen partner i utviklingen av nytt Mercedes-operativsystem i tillegg til Google, er NVIDIA.

Programvaren og AI-spesialisten leverer sitt Orin-system-på-brikke for å forbedre standard SAE Level 2 og Level 3 automatiserte kjøresystemer, som ytterligere kan støttes av lidar-teknologi implementert på Mercedes-kjøretøy utviklet av Luminar Technologies ($LAZR).

Mercedes lidar
Kreditt: Luminar Technologies

Mercedes låser inn “multi-milliard dollar-avtale” for lidar tech

I følge Luminar Technologies Inc. har Mercedes-Benz økt investeringene betydelig i et tidligere partnerskap mellom to selskaper for å innlemme førstnevntes Iris lidar-teknologi i sin neste generasjon kjøretøy, igjen i midten av tiåret.

Selskapene har vært i nært samarbeid i over ett år etter deres første partnerskap, men Luminars Iris lidar kom først i serieproduksjon i oktober 2022. Vi har fulgt utviklingen ettersom den for øyeblikket er tilgjengelig som et tillegg for forhåndsbestillinger av Polestar 3 SUV , og er en integrert komponent i Volvos kommende EX90, som bilprodusenten hyller som det “sikreste kjøretøyet det noen gang er bygget.”

Når det gjelder arbeidet med Mercedes, sier Luminar at lidar-programmet har fullført sin innledende fase og tilhørende milepæler. Mercedes har til hensikt å bruke Luminars neste generasjon av Iris lidar-teknologi for å hjelpe deg med å navigere trygt i de automatiserte kjøresystemene MB.OS vil levere. Dette inkluderer høyere hastigheter på motorveier og forbedret førerassistanse i urbane områder.

Markus Schäfer, styremedlem i Mercedes Benz Group AG og Chief Technology Officer, Development & Procurement, snakket med det utvidede partnerskapet med Luminar for å implementere sin lidar-teknologi:

I et første trinn har vi introdusert et nivå 3-system i våre topplinjemodeller. Deretter ønsker vi å implementere avanserte automatiserte kjørefunksjoner i en bredere skala i porteføljen vår. Jeg er overbevist om at Luminar er en god partner for å bidra til å realisere vår visjon og veikart for automatisert og ulykkesfri kjøring.

Luminar sier at den vil avsløre neste generasjons versjon av Iris lidar-systemet i løpet av sin Q4- og helårsrapport neste tirsdag.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.

[ad_2]

Se Kilden