Lexus RZ-anmeldelse, Kia EV9-debut, rimelig VW EV, toppoljetidslinje: The Week in Reverse

Mar 18, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Hvilken stor elektrisk lastebil kan gi andre elbiler 20 miles eller mer rekkevidde i timen?

Hvorfor er elbiler en trafikksikkerhetstrussel, ifølge en av de store amerikanske sikkerhetsbyråene?

Dette er vårt tilbakeblikk på uken i revers – her på Green Car Reports – for uken som slutter 17. mars 2023.

I en første kjøretur av 2023 Lexus RZ 450e fant vi at det første USA-bundne helelektriske kjøretøyet fra Toyotas luksusmerke var en konservativ oppføring som tester vannet med begrenset rekkevidde, men en overdådig hytte. Steer-by-wire-teknologi – og et åk – er på vei etter hvert.

2023 Lexus RZ 450e

2023 Lexus RZ 450e

Kia ga en første titt på sin kommende 2024 EV9 elektriske SUV, og den låner mye fra 2021 konseptbilen med samme navn – inkludert seter på andre rad som vil svinge 90 grader til siden for enklere tilgang eller svinge rundt for å møte den tredje rad. Alle detaljer om den luksuriøse EV9 kommer senere denne måneden.

Biden-administrasjonen åpnet tirsdag offisielt programmet på 2,5 milliarder dollar fokusert på lading av elbiler. En del av de 7,5 milliarder dollarene som er utpekt til et nasjonalt ladenettverk under Bipartisan Infrastructure Law i 2021, balanserer programmet med det motorveifokuserte NEVI-programmet som gir finansiering på statlig nivå og allerede har interesse fra blant annet Tesla.

2024 GMC Hummer EV SUV V2V lader

2024 GMC Hummer EV SUV V2V lader

Den kommende 2024-modellen GMC Hummer EV kan lade andre elbiler på 6 kw ved hjelp av en kommende kjøretøy-til-kjøretøy (V2V) 240-volts ladeledning. Det er nok til å sende meningsfull ladning til en mindre elbil – godt over 20 mil med lading på en time til for eksempel en Chevy Bolt EV.

Volkswagen har avslørt konseptbilen ID.2all, og forhåndsviser en rimelig elektrisk bil under 30 000 USD – en av de mange kompakte elbilene bilprodusenten forbereder for det europeiske markedet og kanskje utover.

Volkswagen ID.2all konsept

Volkswagen ID.2all konsept

Nærbutikkkjeden 7-Eleven har en ambisiøs plan for ladenettverk for elbiler, avslørte selskapet torsdag. Det har som mål å være et av de største ladenettverkene i Nord-Amerika, med ladestasjoner på mange steder i USA og etter hvert Canada, pluss støtte for CHAdeMO og CCS-lading – samt Tesla med en adapter.

Mitsubishi har som mål å lage alle sine modeller elbiler, plug-in hybrider eller hybrider innen 2035, og planlegger å lansere ni elektrifiserte modeller i løpet av de neste fem årene – inkludert elbiler aktivert av en allianse med Renault og Nissan pluss en Mitsubishi elektrisk pickup.

2023 Mitsubishi Outlander PHEV

2023 Mitsubishi Outlander PHEV

Det er to store elektriske SUV-er på vei for Porsche: en elektrisk versjon av Cayenne, og en annen bygget på VWs Scalable Systems Platform (SSP) og plassert over Cayenne. Begge skal ankomme etter en elektrisk 718 sportsbil og elektrisk Macan kompakt SUV.

Volkswagens PowerCo EV-batterifirma valgte Canada for sitt første anlegg utenfor Europa. PowerCo, som representerer VWs mål for vertikal integrasjon, ettersom det skalerer opp elbiler, kan fra dette Ontario-anlegget potensielt levere fabrikker til VW i USA og Mexico senere i tiåret, samt en South Carolina-fabrikk for det nye Scout-lastebilmerket.

BMW i Vision Dee konsept

BMW i Vision Dee konsept

BMW har bekreftet at Neue Klasse-familien av elbiler, som skal ankomme fra og med 2025, vil ha en mye forenklet dash og frontrute med panorama-head-up-skjerm – som det merket ertet i sitt i Vision Dee-konsept tidligere i år.

Hertz hjelper til med å gjøre det amerikanske episenteret Big Oil mye mer elektrisk, med kunngjøringen om at den planlegger å tredoble elbilparken i Houston. Innsatsen vil legge til 2.100 elbiler til Houston-flåten og en ladestasjon for elbiler på byens Hobby-flyplass.

2022 Rivian R1T IIHS kollisjonstesting

2022 Rivian R1T IIHS kollisjonstesting

Når vi ser på kollisjonssikkerheten for elektriske kjøretøy, har kollisjonstester og hendelser fra den virkelige verden allerede vist at batteribranner ikke er en primær bekymring. Den ekstra vekten til elbiler er en trussel mot sikkerheten til alle andre på veien, hevdet Insurance Institute for Highway Safety.

Eiere saksøker Tesla og søker status som gruppesøksmål for et påstått brudd på antitrustlover, der selskapet begrenser konkurransen og tvinger eiere til å bruke Teslas servicesentre og hente deler direkte fra bilprodusenten.

EV-eiere er mindre fornøyde med ladeopplevelsen hjemme enn de var i fjor. Selv om det er flere grunner til å nøste opp i disse siste resultatene fra undersøkelsesgiganten JD Power, kan økningen på 9 % i kostnadene for elektrisitet i boliger være den største skylden – spesielt kostnadsøkningen på 23 % for de i New England, år. over år.

Tesla lader

Tesla lader

Vi tok en titt på de syv amerikanske statene som leder nasjonen innen plug-in-kjøretøyer i 2022, hver med mer enn 10 registrerte elbiler per tusen mennesker som nylig oppsummert av DOE.

Og ifølge en fersk rapport er det verdensomspennende markedet for forbrenningskjøretøy i “strukturell nedgang”, med ICE-bilsalget allerede ned 20 % fra toppen i 2017. Topp etterspørsel etter olje for transport er nå flyttet opp til 2027 – mye raskere enn det som ble spådd for noen år siden.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter



[ad_2]

Se Kilden