Tesla (TSLA) scorer Baa3 Moody’s for “stabile” utsikter

Mar 21, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Tesla fikk en Baa3-rating fra Moody’s Investors Services for stabile utsikter.

Moody’s trakk Teslas tidligere Ba1 bedriftsfamilievurderingBa1-PD-sannsynligheten for misligholdsvurdering og dens SGL-1 spekulativ likviditetsgrad.

“Rating-handlingen reflekterer Moody’s forventning om at Tesla vil forbli en av de fremste produsentene av batterielektriske kjøretøy med en ekspanderende global tilstedeværelse og svært høy lønnsomhet. Oppgraderingen inkluderer også styringshensyn, inkludert Teslas forsvarlige finanspolitikk og ledelsens operative merittliste,» bemerket Moody’s.

Tesla har vokst eksponentielt siden Model 3 kom inn på markedet for valgfrie kjøretøy i 2019. Årene etter Model 3 etablerte Tesla en gigafabrikk i Shanghai og lanserte Model Y. Nå øker Tesla produksjonen i Gigafactory Berlin og Gigafactory Texas – sin nytt hovedkvarter.

Selskapet har også begynt å produsere Semi og forventes å levere Cybertruck i år. Teslas internasjonale tilstedeværelse vil også vokse igjen med Gigafactory Mexico, hvor neste generasjons kjøretøy vil bli produsert.

Hva Teslas Baa3-vurdering betyr

Med Moody’s Baa3-rating går Tesla inn i Investment Grade-rangeringen. Moody’s rangeringer er delt inn i langsiktige og kortsiktige kategorier. En Baa3-rating tilhører den langsiktige kategorien for utstedere av investeringsgrad. En Baa3-rating faller under Prime-3 (P-3) i kortsiktige rangeringer.

Kortsiktige vurderinger bestemmer et selskaps kapasitet til å betale tilbake kortsiktige forpliktelser. En P-3-rating betyr at Moody’s mener Tesla har en akseptabel evne til å betale tilbake kortsiktige forpliktelser.

I mellomtiden refererer langsiktige ratinger til den relative kredittrisikoen et selskap tar knyttet til renteforpliktelser med en opprinnelig løpetid på ett år eller mer. Teslas Baa-rating betyr at Moody’s mener selskapet er utsatt for moderat kredittrisiko. Selskaper med Baa-rangering anses som middels karakter som kan ha spekulative egenskaper.

Numeriske modifikatorer 1-3 legges til langsiktige vurderinger. Teslas modifikator, “3,” er i den nedre enden av den generiske vurderingskategorien, mens modifikatoren “1” er i den høyere enden.

Teslarati-teamet vil sette pris på å høre fra deg. Har du tips, kontakt meg på [email protected] eller via Twitter @Writer_01001101.

Tesla (TSLA) scorer Baa3 Moody’s for “stabile” utsikter








[ad_2]

Se Kilden