Home Assistant OS 10: Bedre minneadministrasjon og ny styrestøtte

Apr 19, 2023 | Smarthus

Logo for Home Assistant OS Release 10

Høydepunkter:

  • Støtte for Hardkernel ODROID-M1
  • Forbedret datadiskfunksjon:
    • Forbedret pålitelighet
    • Flytting fra én datadisk til en ny datadisk støttes nå
  • Forbedret minneadministrasjon for å forbedre enhetens generelle ytelse, spesielt i situasjoner med lite minne
  • Oppdaterte programvarepakker: Linux, Docker, BlueZ, NetworkManager

For eksisterende installasjoner er ingen manuell inngripen nødvendig! Du kan trygt oppdatere uten å lese disse ganske tekniske versjonsnotatene.

Innholdsfortegnelse

Ny styrestøtte: Hardkernel ODROID-M1

Home Assistant OS 10 støtter Hardkernel ODROID-M1 enkeltkortsdatamaskin! Mest bemerkelsesverdig støtter ODROID-M1 NVMe SSD-lagring, noe som gjør det til et annet godt valg å kjøre Home Assistant på. Med sin quad-core CPU med opptil 2 GHz og opptil 8 GB minne er den egnet selv for krevende Home Assistant-installasjoner.

For øyeblikket kan Home Assistant startes fra et SD-kort eller en eMMC. Vær imidlertid oppmerksom på at en ny oppstartsfastvare (Petitboot) kreves for å starte opp fra eMMC (se den styrespesifikke dokumentasjonen). NVMe SSD-oppstart støttes for øyeblikket ikke av oppstartsfastvaren. Imidlertid kan en NVMe SSD brukes gjennom datadiskfunksjonen.

Kjøp ODROID-M1 hos Ameridroid eller direkte hos Hardkernel

Hardkernel ODROID-M1 enkeltkortsdatamaskin med NVMe SSD plugget inn

Forbedret datadiskfunksjon

Datadiskfunksjonen tillater utvidelse av lagring ved å legge til en ekstern disk. Når du bruker datadiskfunksjonen, flyttes all vanlig lest og skrevet data til den lagringen, bare Home Assistant OS forblir på den eksisterende lagringen (for eksempel SD-kort eller eMMC). Home Assistant OS er et skrivebeskyttet operativsystem – OS-partisjonene skrives kun til når operativsystemet oppdateres. Dette sørger for at det er minimal slitasje på eksisterende lager.

I denne OS-utgaven, sammen med den nyeste versjonen av Supervisor, blir datadiskfunksjonen mer brukervennlig: Datadiskvalget viser nå modellen med tilgjengelige datadisker. Disk vil nå bli pålitelig oppdaget og tilgjengelig som den nye datadisken i visse edge-tilfeller hvor de ikke var det tidligere.

Det er også mulig å flytte fra en datadisk til en annen: Bare koble til en annen disk, og gå til Flytt datadisk dialog igjen. Ved omstart vil dataene bli flyttet og den gamle datadisken kan kobles fra. Du finner funksjonen flytt datadisk under Innstillinger > System > Oppbevaring i overløpsmenyen øverst til høyre.

Skjermbilde som viser dialogboksen for valg av nye datadisker

Avansert minnebehandling

Med Home Assistant OS 10 lite minne, vil enheter generelt yte bedre. For det første flyttet vi fra zram til zswap, som lar oss bruke lagringen som en faktisk bytteplass. Vi har justert minneadministrasjonen for å minimere antall skrivinger til lagring (for å forhindre unødvendig slitasje på SD-kort og annen flashminnebasert lagring).

Vi har også forbedret påliteligheten og reaksjonsevnen i situasjoner med lite minne: Home Assistant OS bruker en ny minnestyringsmekanisme kalt Multi-Gen LRU sammen med forebygging av tømming. Dette gjør at Home Assistant OS gjenoppretter raskt fra en situasjon med lite minne og forblir responsiv.

Generelt anbefaler vi å bruke et kort med minst 1 GB minne og sørg for å holde deg godt under 80 % minneutnyttelse. Du kan overvåke den generelle minneutnyttelsen under Innstillinger > System > Maskinvare.

Oppdaterte programvarepakker

Home Assistant OS er bygget ved hjelp av den nyeste versjonen av Buildroot 2023.02. Den kommer med den nyeste Linux-kjernen med langsiktig støtte (6.1). Dette betyr oppdaterte drivere og bedre enhetsstøtte. Den bruker den nyeste versjonen av Docker 23.0.3, containermotoren vår som driver Supervisor og tilleggene våre. Den siste versjonen av Bluetooth-pakken BlueZ 5.66 kommer med ulike feilrettinger for forbedret kommunikasjon med Bluetooth-enheter. Network Manager 1.40.16 har vist seg å fungere mer pålitelig med tredjeparts trådkantrutere, spesielt med Apple-grenserutere. Vi forbedret også IPv6 Neighbour Discovery-støtten på Home Assistant OS spesielt for Thread: Home Assistant OS vil nå raskt oppdage når grenserutere forsvinner fra nettverket og bruke alternative grenserutere, hvis tilgjengelig.

Vi håper du liker Home Assistant OS 10.0! Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger, vennligst gi oss beskjed.

Noen produktlenker er tilknyttede lenker, og vi tjener en liten provisjon når produktene kjøpes.

Vi kan hjelpe deg med ditt el-behov i Agder!

Som elektrikerbedrift i Agder leverer Elektriker Kristiansand elektrikertjenester i Kristiansand, Søgne, Mandal, Lillesand, Grimstad, og Arendal. Enten du har et lite eller stort oppdrag, kan vi bistå deg. Et nytt sikringsskap, reparasjon av elektriske systemer, smarthussystemer som sparer energi og mer er alt tilgjengelig for deg fra oss. Få hjelp av flinke elektrikere ved å kontakte oss.

Her er kilden til saken

Home Assistant samarbeider med KNX

Home Assistant samarbeider med KNX

Vi er glade for å kunngjøre at KNX Association offisielt har godkjent KNX-integrasjonen i Home Assistant. KNX Association vil samarbeide med KNX-teamet hos Home Assistant for å hjelpe til med vedlikehold av KNX-integrasjonen og strømlinjeforme brukeropplevelsen...

2023.7: Responding services – Home Assistant

2023.7: Responding services – Home Assistant

Home Assistant Core 2023.7! 🎉 The previous release was a big one, and this one is no different! This release brings in a change to Home Assistant, which we consider to be one of the biggest game changers of the past years: Services can now respond with data! 🤯 It is...