Elon Musk snakker med Sør-Koreas president Yoon om investeringer

Apr 27, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Tesla-sjef Elon Musk og Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol møttes i Washington onsdag. Paret diskuterte potensielle Tesla-investeringer i Sør-Korea, inkludert muligens bygging av en gigafabrikk.

Det er ikke første gang Musk og president Yoon har diskutert muligheten for en Tesla gigafabrikk i Sør-Korea. I slutten av november 2022 avslørte president Yoons eksekutivkontor at paret snakket om Tesla i en videosamtale. På det tidspunktet hadde ikke Tesla avslørt plasseringen av sin neste gigafabrikk, men det var klart at det snart ville komme en ny EV-fabrikkkunngjøring. Til slutt annonserte Tesla byggingen av Gigafactory Mexico.

Sør-Koreas president Yoon virker imidlertid ikke faset av Teslas Giga Mexico-kunngjøring. President Yoon snakket med Musk om hva Sør-Korea kan tilby Tesla. Han hevdet at Sør-Korea var ideell for en av Teslas gigafabrikker, og la til at landet hadde banebrytende industriroboter og høyt kvalifiserte arbeidere.

President Yoon tilbød også støtte til Teslas investering, inkludert skattefordeler. Under fjorårets diskusjoner var president Yoon forberedt på å gi “skreddersydd” støtte til selskaper som ønsker å investere i Sør-Korea.

“Hvis Tesla, SpaceX eller andre selskaper vurderer mer investering i [South] Korea, inkludert å bygge en gigafabrikk, vil regjeringen gjøre vårt beste for å støtte investeringen, sa president Yoon. “Vi utarbeider en skreddersydd tilnærming for å gi noen fordeler til disse spesifiserte selskapene.”

Sørkoreanere kan være med på president Yoons innsats. Detaljinvestorer i Sør-Korea kjøpte Tesla-aksjer verdt 2,8 milliarder dollar innen utgangen av 2022. Korea Securities Depository rapporterte at lokale dagshandlere kjøpte Tesla-aksjer verdt 160 millioner dollar frem til og med 27. desember 2022, til tross for TSLAs nedgang på den tiden.

Teslarati-teamet vil sette pris på å høre fra deg. Har du tips, kontakt meg på [email protected] eller via Twitter @Writer_01001101.

Elon Musk møter Sør-Koreas president Yoon for å diskutere fremtidige Tesla-investeringer








[ad_2]

Se Kilden