Tesla og Samsung Electronics-sjefer møtes for å diskutere potensielt samarbeid

May 15, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Tesla-sjef Elon Musk møtte nylig flere Samsung Electronics-ledere, inkludert administrerende styreleder Lee Jae-yong. Møtet fant sted på Samsung Semiconductors amerikanske R&D Labs, ifølge en kunngjøring fra teknologigiganten søndag.

Dette var det første private møtet mellom Musk og Lee. På agendaen stod diskusjoner om fremtidig samarbeid innen autonom kjøring og halvlederproduksjon.

Musk er kjent for sin rolle i Tesla, verdens største elbilselskap, og også for sitt engasjement i andre innovative satsinger. Disse inkluderer Starlink, et neste generasjons satellittkommunikasjonsselskap, SpaceX, et romutforskningsselskap, og hjernemaskin-startup Neuralink. Musk er også involvert i The Boring Company, en transportstartup, og Twitter, en sosial medieplattform.

Samsung og Tesla har en historie med samarbeid, spesielt i utviklingen av neste generasjons IT-teknologi, inkludert halvledere for autonome kjøretøy. Samsung og Tesla har jobbet sammen om utviklingen av brikker designet for autonom kjøring, som rapportert av Korea Herald.

Samsung har også gjort fremskritt i bilmarkedet for halvledere. Teknikgiganten har sikret seg bestillinger fra industriledere som Nvidia og Mobileye. Det nylige møtet med Tesla-ledere kan tyde på at Samsung ønsker å legge Tesla til sin kundeliste.

Imidlertid kan det hende at Samsung må forberede seg på en viss konkurranse. Rapporter fra slutten av fjoråret antydet at Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) allerede var på listen til å bli Teslas foretrukne leverandør for sin neste generasjons Full Self-Driving (FSD) datamaskin. TSMC planla angivelig å forsyne Tesla med brikker produsert ved bruk av 4 nm og 5 nm prosesser.

Tempoet for oppdateringer i systemene og maskinvaren som Tesla bruker er mer beslektet med et teknologiselskap enn en tradisjonell bilprodusent. Tatt i betraktning at Tesla streber etter å løse autonom kjøring, vil selskapet sannsynligvis kreve det beste som chipindustrien har å tilby i årene som kommer. Dette gjør Tesla effektivt til en av de mest lukrative kundene for selskaper som Samsung Electronics og TSMC.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til [email protected] for å gi oss en heads-up.

Tesla og Samsung Electronics-sjefer møtes for å diskutere potensielt samarbeid








[ad_2]

Se Kilden