Teknologi: John Deere: High Tech Down on the Farm

Jun 1, 2023 | Elbil og elbil ladere

[ad_1]

Teknologi: John Deere: High Tech Down on the Farm

Høyere gårdsutbytte gjennom innovasjon, avansert teknologi og bærekraft

Synet av en bonde som sitter i en traktor i timevis og jobber på en åker, blir erstattet av en halvautomatisert landbruksmaskin uten noen mennesker bak rattet. I likhet med det som skjer i bilverdenen, vil gårdsmaskiner bli mer avhengige av den nyeste teknologien med automasjon, satellittnavigasjon, datainnsamling og overgangen til elektrifisering eller fornybart drivstoff.

John Deere høyteknologi
Tekniske skjermer er en stor del av moderne jordbruk

Bønder lærer tidlig at å drive bærekraftig landbruk vil gi høyere avlinger. Metodene inkluderer å vite når man skal dyrke jord, plante, gjødsle, sprøyte for insekter og høste på en måte som beskytter miljøet og utnytter fornybare ressurser best mulig. Det er skremmende å tenke på at alle disse er avhengige av været og tilgjengeligheten av arbeidskraft for å få en vellykket avling, noe som er avgjørende for å brødfø landet. Selv om ingenting kan gjøres med været, gjøres det noe med arbeidskraften.

En av lederne innen gårdsmaskinteknologi er John Deere & Company, basert i Moline, Illinois. John Deere, en smed, revolusjonerte landbruket med oppfinnelsen av den selvskurende stålplogen i 1837. Nå er selskapets grønne og gule maskiners allestedsnærværende over hele Amerika og verden en pekepinn på innovasjonen som er brakt til markedet, forutseende behovene til John Deere-kunder.

Bærekraft gjennom alternativ fremdrift/drivstoff

Elektrifisering er neste skritt for John Deere ettersom den har satt et mål om en karbonreduksjon på 30 prosent innen 2030. Tidligere i år ble introduksjonen av sin første helelektriske maskin noensinne, Elektrisk ZTrak gressklipper for boligkjøring. Når du flytter opp i størrelse, vil den neste som lanseres være den elektriske 310 X-Tier elektriske traktorgraveren, 244 X-Tier kompakt hjullaster og 145 X-Tier gravemaskinen. Den elektriske traktorgraveren 310 X-Tier vil lanseres før 2026 og vil ha et 120 kilowatt-timers (kWh) batteri og en 12-timers driftstid.

John Deere lader
John Deere dekker lading også

For de tyngre maskinene som trenger mer rekkevidde og kjøreavstand, tyr John Deere til hybridmotorer og konvensjonelle motorer som vil bruke biodrivstoffbasert diesel eller en bensin/etanolblanding. John Deere har mer enn tre millioner timer på kjøretøy drevet av hybridmotorer som allerede reduserer C02så det er ingen proof-of-concept nødvendig, bare en fortsatt utrulling av disse motorene til alle maskinene deres.

Biodiesel/fornybar diesel og etanol, produsert fra planteavfall som soyabønner, mais og sukkerrør, brukes for tiden i bakketransport og oppvarming av hjemmet. Flyselskaper som tester biodrivstoff inkluderer British Airways, Emirates, Jet Blue, KLM, Lufthansa, United Airlines og Virgin Australia og Atlantic Airlines. USA var fra 2022 verdens største produsent av biodiesel og etanol, med Brasil og Indonesia de nest største produsentene.

I følge John Deere har maisetanol en drivhusgassintensitet 44 % – 52 % lavere enn bensin, og soyabønnediesel 66 % mindre enn petroleumsdiesel. Merk: Drivhusgasser (GHG) er en gruppe stoffer som bidrar til global oppvarming, inkludert karbondioksid (CO)2), metan (CH4), lystgass (N2O), svovelheksafluorid (SF6), perfluorkarboner (PFC), hydrofluorkarboner (HFC) og mange andre forbindelser. Mens klimagasser frigjøres fra naturlige kilder, har forbrenning av fossilt brensel, landbruksaktiviteter, avfallsgenerering og industrielle prosesser økt konsentrasjonene.

John Deere høyteknologi
Denne traktoren kan fungere uten sjåfør

Automatiserte og halvautomatiske gårdsmaskiner

Adaptiv eller smart cruisekontroll, først brukt i biler på begynnelsen av 1990-tallet, er grunnlaget for de avanserte førerassistansesystemene (ADAS) som nå inkluderer kjørefeltassistent, prediktiv og nødbremsing og håndfri kjøring. Det var omtrent på samme tid John Deere, ved deres teknologi- og innovasjonssenter i Champagne, Illinois, begynte å utvikle bruken av kunstig intelligens, automatisering og tilkobling for integrering i maskinene deres. Parallellen til hva selskaper i Silicon Valley i California gjorde er åpenbar.

John Deere programmerbare automatiserte og halvautomatiske traktorer integrerer teknologi med kameraer, sensorer, kunstig intelligens og ultraraske prosessorer som lar bønder utføre tidkrevende repeterende oppgaver automatisk. Dette inkluderer jordarbeiding, planting, sprøyting og høsting, som alt kan ta et mannskap med arbeidere uker å gjennomføre. Når du bruker automatiserte og halvautomatiske traktorer, blir disse oppgavene fullført i løpet av få dager uten behov for mange konvensjonelle arbeidere.

Hvordan det fungerer

John Deere høyteknologi
Hvert utstyr har en rolle

Full og semi-autonomi betyr ikke at mennesker ikke lenger er en del av jordbruket. Teknologien frigjør bonde for å overvåke en jobb som en veileder som kan være på et kontor eller en pickup ved hjelp av en bærbar eller pad-datamaskin for å programmere maskinen, ved hjelp av app-teknologi for oppgaver et menneske ville gjøre bak rattet.

Før en automatisert traktor kan begynne å gjøre noe arbeid, må den kjenne grensene for jobben. Dette oppnås ved å geo-gjerde ved hjelp av en drone, eller lastebil som kjører i omkretsen av feltet. Koordinatene kobles opp og legges inn i John Deere proprietær programvare, deretter gjennom Data Sync sendt til traktoren. Når den er lastet ned, kan traktoren sette i gang for å kjøre dag og natt, avhengig av oppgaven.

Jordbearbeiding/Planting/Spraying

Tilling kan utføres på forskjellige tider av året. Forplanting er å bryte opp jorda og lage rader for planting, mens etterhøsting er å vende eventuelt gjenværende plantemateriale tilbake i jorda der det kan starte nedbrytningsprosessen.

John Deere høyteknologi
Presisjonsmaskineri

Med bare et kort 10-dagers vindu for å plante hver avling på grunn av skiftende værforhold, er det her nøyaktighet og programmering øker et hakk. John Deere har utviklet flere maskiner som kan, i et hvilket som helst ønsket intervall eller dybde, plante et frø og deretter umiddelbart etter at det treffer jorda få en skvett gjødsel og deretter dekket til. Når det gjelder mais, vil det være å slippe et frø med 6-tommers mellomrom og 2-tommers dyp. Se for deg at dette pågår i timevis av gangen med presisjon, noe som er avgjørende for en høyavling. Alt gjort gjennom GPS-kartlegging, den automatiserte planteprosessen er presis og effektiv.

30 prosent av kostnadene ved dyrking består av sprøytejobber med gjødsling, ugras og skadedyrbekjempelse. John Deere har oppfunnet en maskin kalt a Se & Spray. Den bruker 400 sensorer, kameraer og programvare programmert til å gjenkjenne et ugress kontra en ønsket plante. I en helautomatisert prosess “ser” kameraer plantene og “sprayer” ugrasbekjempelse eller gjødsel.

Høsting

John Deere traktor
John Deere-traktorer har forskjellige tilnærminger

Når det er høstetid, akkurat som planting, er tiden avgjørende siden det kan være et veldig kort vindu for å få avlingen inn. Høstmaskiner eller skurtreskere utføre flere oppgaver som tidligere hadde blitt gjort for hånd. Spesialdesignet for mais, bomull, soyabønner, sukkerrør eller hvete, kan høsterne programmeres til å gå gjennom en åker med stor suksess. Når det gjelder mais, fjernes ørene, kjøres gjennom en maskin som fjerner kjernen, og deretter separerer plantematerialet og laster av kjernene og planten i følgende lastebiler. Programmerere kan også stille inn maskinen til å skille bomull og soyabønner fra planten, eller sukkerrør og hvete som skal kuttes og skjæres med agnene dratt bort.

Misjonskontroll

Ingen av aktivitetene i felten kan finne sted uten John Deere Driftssenter hvor data samles inn, og deretter via mobiltjeneste sendt til den automatiserte traktoren. Denne tilkoblingen inkluderer også datadeling i felten mellom maskiner ettersom de lærer av hverandre: rorkulten setter radene som plantemaskinen, sprøyten og hogstmaskinen jobber fra.

Betydningen av mobil- og satellitttilkobling kan ikke overvurderes, siden uten at veiledningsdata blir lastet opp og ned, vil ingenting i feltet bli oppnådd. USA har 85 prosent mobil- og satellitttjenestedekning, noe som gjør kommunikasjon med automatiserte gårdsmaskiner mulig. Brasil, selskapets nest største marked, har bare en liten brøkdel av den dekningen, så John Deere investerer i en dedikert satellitt kun for landbruket i det landet.

John Deere høyteknologi
Med autonom teknologi kan gårder jobbe døgnet rundt

Landbruksmaskinteknologi

Hvis du har kjørt en bil, SUV eller lastebil nylig (som alle de som er anmeldt på Ren flåterapport), har du opplevd samme type teknologi som finnes i moderne landbruksmaskiner. Den største forskjellen er at på en gård er grensene og variablene til et jordbruksfelt begrensede, mens ute på gater og motorveier er de uendelige. Dette gjør bruken av avanserte førerassistansesystemer mer utfordrende for bilprodusenter, men tar ikke bort noe fra det John Deere-ingeniørene har og vil oppnå.

Betydningen av å øke den utbredte bruken av automatiserte og halvautomatiske landbruksmaskiner kan ikke undervurderes, spesielt når de drives av rent eller fornybart drivstoff. Gårder fortsetter å bli konsolidert til større og større areal der GPS-kontrollerte maskiner vil være nødvendig for å utføre repeterende arbeid nøyaktig, effektivt og med minimal tilsyn. Snart kan mange av dem være selvkjørende elektriske maskiner.

Sørg for å melde deg på Ren flåterapport nyhetsbrev (øverst til høyre på siden) for å bli varslet om alle nye historier og anmeldelser av kjøretøy.

Historie av John Faulkner. Bilder av John Faulkner og John Deere.

[ad_2]

Se Kilden