Mersens TERRA overspenningsvernserie

Jun 4, 2023 | Diverse

Mersens TERRA overspenningsvernserie

Vi oppdager mer om den siste utviklingen innen overspenningsvernteknologi og finner ut hvorfor Mersens siste tilbud kan være til nytte for din neste installasjon.

Ethvert produksjons- og prosessanlegg med motorer som stopper og starter, lette belastningspaneler som ofte slås av og på, og andre potensielle strømforstyrrelser er i fare for skader forårsaket av overspenningsspiker.

Overspenninger kan forekomme ofte, noe som fører til konstant belastning på elektroniske og elektriske komponenter. Til syvende og sist vil dette fortsatte stresset resultere i feil, utløsning av jordfeilbrytere, uplanlagte produksjonsstans og de tilhørende kostnadene.

For å unngå slike problemer har Mersen et omfattende tilbud av overspenningsbeskyttelsesløsninger, inkludert de avanserte pluggbare ‘Surge Trap’ TERRA overspenningsvernenheter.

Redefinerer overspenningsvern

TERRA overspenningsvern-serien hevdes å være den første på markedet som, i tillegg til å indikere at den er riktig installert og kablet, garanterer at det er en tilstrekkelig vei til jord, noe som er avgjørende hvis beskyttelsesanordningen skal shunte energien topper til jorden effektivt.

Med et jordovervåkingssystem, og for at beskyttelsen skal fungere skikkelig, er riktig status for jordingssystemet i en elektrisk installasjon avgjørende. Ville det derfor ikke være fordelaktig å kunne se hvor stor prosentandel av den installerte overspenningsvern som gir effektiv beskyttelse?

TERRAs enkle informasjonssystem gjør det perfekt for både ufaglært personell og vedlikeholdsingeniører og teknikere som spesialiserer seg på jordforbindelser for å se gjeldende jordingsstatus.

En serie med skarpe LED-lys gir brukeren en rekke informasjon – konstant grønt betyr at alt er bra, mens blinkende og jevne gule og røde indikatorer betyr at noe forårsaker et problem og bør undersøkes nærmere.

TERRA hjelper brukeren med å unngå situasjoner som kan forårsake strømbrudd, nedetid i behandlingen og de påfølgende reparasjonskostnadene, som kan føre til skade på både installasjonen og merkevarens omdømme. Denne pålitelige overspenningsvernenheten videresender ytterligere informasjon om jordingssystemet, og gir ytterligere muligheter for generell beskyttelse og sikkerhet – ikke bare for overspenningsvern.

Bekreftelse på riktig installasjon

Det er relativt vanlig at det oppstår ledningsfeil under installasjon av overspenningsvernenheter, som potensielt kan resultere i tap av beskyttelse eller risiko for selve installasjonen. Når TERRA-LED-en er grønn, indikerer den at beskyttelsesenheten er riktig kablet og slått på, blinkende og konstant gul indikerer at overspenningsvern ikke fungerer effektivt, og en blinkende og konstant rød LED betyr at det er et alvorlig problem.

Effektiv overspenningsvern

Selv når den er utstyrt med overspenningsvern, kan en elektrisk installasjon fortsatt være utsatt for overspenning hvis jordforbindelsen er utilstrekkelig eller i dårlig stand. Når TERRA LED lyser grønt, indikerer det at bakkebanen er god nok til å shunte energitoppene til bakken effektivt.

Sikkerhetsinformasjon ved indirekte kontakt

Med overspenningsverninnretninger er sikkerheten til den elektriske installasjonen ved indirekte berøring basert på at det er en jordforbindelse. Når TERRA ikke kan oppdage noen jordforbindelse, er det tilrådelig å sjekke installasjonsstatusen.

Jordforbindelse viktig

Overspenningsvernenheter utleder overflødig energi til jord, og begrenser toppspenningen til en verdi som er akseptabel for det tilkoblede elektriske utstyret. En jord, under riktige forhold, er ikke å overse når det gjelder effektiv overspenningsvern. TERRA-serien overvåker kontinuerlig tilstanden til jordforbindelsen, og sikrer riktig drift av overspenningsvernenheter.

Få flere detaljer om Mersen TERRA-serien av SPD-er fra Kempston Controls her

Vi er din lokale elektriker i Agder når du trenger hjelp!

Med beliggenhet i Kristiansand og tettstedene i Agder kan vi støtte ditt elektriske behov. Teamet vårt kan fikse ditt elektriske system, installere energisparende smarthusløsninger, bytte ut varmtvannstanken eller gjøre noe annet du trenger. I tillegg til Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad, og andre steder i Agder, kan vi hjelpe deg. Ta kontakt med oss ​​hvis du har spørsmål.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...