Martindale Electric lanserer nytt elektrisk sikkerhetssett for gassingeniører

Jun 17, 2023 | Diverse

Martindale Electric lanserer nytt elektrisk sikkerhetssett for gassingeniører

Elektrisk sikkerhetsspesialist Martindale Electric oppfordrer gassingeniører til å være ekstra forsiktige når de jobber med eller rundt elektrisitet. Mange gassingeniører kan komme i kontakt med elektrisitet mens de utfører tilsynelatende ufarlige oppgaver, og dessverre forekommer fortsatt dødsfall som kan forebygges på arbeidsplassen.

“Vi oppfordrer alle gassingeniører til å identifisere isolasjonspunktet, låse av strømforsyningen og plassere varselmerker på utstyret før de begynner noe arbeid,” sier Steve Dunning, Martindales administrerende direktør. “Det er livsviktig og kan redde liv.”

Tatt i betraktning faren som elektrisitet utgjør, tok Gas Safe Registers Technical Bulletin 118 opp testprosedyrer for å holde serviceingeniører trygge mot elektriske farer. Denne ble gitt ut 30th januar 2018. Den 1st februar 2023 ble en ny versjon av bulletinen gitt ut og den forrige ble trukket tilbake.

Den nye tekniske bulletinen 118a gir informasjon og veiledning som kun relaterer seg til prosedyrer for berøringssikre og sikre isolasjonsprosedyrer på enfasede forsyninger ved utførelse av gassarbeid. Dette vil bli fulgt av en versjon som dekker sløyfeimpedans og flerfaseforsyning på et senere tidspunkt. Den tekniske bulletinen bør leses sammen med alle andre relevante sikkerhetsveiledninger som HMS-veiledningsnotat GS38 (Elektrisk testutstyr for bruk på elektriske lavspenningssystemer, fjerde utgave).

Med endringene i Gas Safe Registers Technical Bulletin 118a i tankene, har Martindale utviklet TB118KITA-settet, spesielt for gassingeniører. Den inkluderer VIPD138 spenningsindikator og prøveenhet og LOKKITGAS1 som gjør det mulig for gassserviceingeniører å låse kretser sikkert før de utfører arbeid på apparater koblet til strømnettet.

Martindale TB118KITA er den ideelle løsningen for gassingeniører som jobber med systemer med elektrisk innhold, den inkluderer de viktigste delene av test- og sikkerhetsutstyr for å hjelpe til med sikker isolasjon, verifisering av at kretsen er død og låseprosedyrer som beskrevet i den tekniske bulletinen.

For mer informasjon om den nye TB118KITA og råd om elektrisk sikkerhet, klikk her

Vi kan hjelpe deg med ditt el-behov i Agder!

Kristiansand Elektriker leverer elektrikertjenester i Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal på Agder. Enten du trenger bistand til et lite eller stort prosjekt, kan vi hjelpe. Vi kan installere smarte hjemmeautomatiseringssystemer, fikse elektriske systemer, bytte sikringsskap og mer. Du kan få god elektrisk hjelp hos oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...