Hopp om bord: Hva er faktorene entreprenører bør vurdere når de anskaffer distribusjonstavler? | Scolmore

Jun 19, 2023 | Diverse

Hopp om bord: Hva er faktorene entreprenører bør vurdere når de anskaffer distribusjonstavler?  |  Scolmore

Jake Green, leder for teknisk engasjement i Scolmore Group, ser på noen av faktorene som entreprenører bør vurdere når de anskaffer distribusjonstavler.

Som sektor er vi bare altfor kjent med det økende presset som har blitt introdusert med stramme marginer og behovet for å fullføre prosjekter i tide, til kortere programmer og innenfor begrensede budsjetter.

Innenfor disse begrensningene kan appellen til et lavere priset produkt, eller lettere tilgjengelig vare, være fornuftig på kort sikt, men kan entreprenører tillate seg å sette seg selv i en posisjon der et produkt kanskje ikke oppfyller kravene det har vært. spesifisert, noe som resulterer i tapt tid, forsinkelser på stedet eller (i verste fall) skade på en person?

Det er viktigere enn noen gang for entreprenører å ha sikkerheten til å vite at leverandørene og merkene de jobber med er grundig testet, fullstendig kompatible, vil bidra til å levere raskere installasjon og er sikkerhetskopiert med pålitelig kundestøtte.

En ny markedsaktør

Da Scolmore gikk inn på markedet for forbrukerenheter i 2021, gjorde det det fra sin posisjon som et ledende navn i det britiske markedet for ledningstilbehør med et langvarig rykte for kvalitet, pålitelighet og innovasjon.

Lanseringen av Elucian ga den profesjonelle entreprenøren et omfattende utvalg av forbrukerenheter og kretsbeskyttelse som ble designet med installatøren i tankene. I samsvar med alle de nyeste forskriftene, dekker den omfattende samlingen av metallforbrukerenheter et bredt spekter av installasjoner og tilbyr en rekke funksjoner og fordeler som forbedrer produktenes bekvemmelighet, fleksibilitet og sikkerhetsegenskaper.

Tredjeparts godkjenninger

Forbrukerenhetene i Elucian by Click-serien er alle testet og tredjepartsgodkjent i henhold til BS EN 61439-3 – Lavspenningsbryter- og kontrollutstyr – Fordelingstavler beregnet på å betjenes av vanlige personer (DBO).

DBO-er har følgende kriterier:

– beregnet på å betjenes av vanlige personer (f.eks. bytteoperasjoner og bytte av sikringskoblinger), f.eks. i husholdningsbruk.

– utgående kretser inneholder beskyttelsesenheter, beregnet på å betjenes av vanlige personer, i samsvar med BS EN 60898-1, BS EN 61008, BS EN 61009, BS EN 62423 og BS EN 60269-3. (Alle Elucian-beskyttelsesenheter levert av Click Scolmore er tredjepartsgodkjent i henhold til den relevante produktstandarden, dvs. MCB-er i henhold til BS EN 60898-1; RCBO-er til BS EN 61009-1 og RCD-er til BS EN 61008.)

– merkespenning til jord ikke overstiger 300 V ac

– merkestrømmen (Inc) til de utgående kretsene ikke overstiger 125 A og merkestrømmen (InA) til DBO overstiger ikke 250 A.

– beregnet for distribusjon av elektrisk energi.

– lukket, stasjonær.

– for innendørs eller utendørs bruk.

Scolmore har en samsvarserklæring for å sikkerhetskopiere tredjepartstestingen, som er tilgjengelig på forespørsel. En samsvarserklæring er et krav for UKCA-merking fordi den fungerer som et signert bevis på at et produkt er trygt å bruke.

AFDDs – de nye barna på blokka

Blant de betydelige endringene som er inkludert i Amendment 2 til BS 7671:2018 (18. utgave av IET Wiring Regulations) er et krav for Arc Fault Detection Devices (AFDDs) i AC sluttkretser som forsyner stikkontakter i spesifikke installasjoner (detaljert i regel 421.1) .7).

En Arc Fault Detection Device (AFDD) er en sikkerhetsanordning som aktiveres i nærvær av serie- og parallellbuefeil ved å overvåke bølgeformen (signaturen) til en bue. Den gjør dette ved elektronisk å analysere bølgeformen og fungerer når bølgeformen faller utenfor forhåndsbestemte verdier. Standarden som kreves for Arc Fault-enheter er BS EN 62606. Dette gir minimumskravene for sikkerhet og ytelse som AFDDer skal overholde.

BS EN 62606: 2013+A1: 2017 Generelle krav for lysbuefeildeteksjonsenheter sier at formålet med en AFDD er: ‘…å redusere risikoen for brann i sluttkretsene til en fast installasjon på grunn av effekten av lysbuefeilstrømmer som utgjør en fare for brannantenning under visse forhold hvis lysbuen vedvarer’.

Som et relativt nytt produkt i Storbritannia har etterspørselen etter AFDD-er vært høy. Her har Scolmore brukt de samme strenge testene og prosedyrene for å sikre at AFDD-produktene er trygge, pålitelige og egnet for de tiltenkte bruksområdene.

Årsaker til bue

Kontaktbuer kan skyldes enten direkte eller indirekte kontakt mellom metalldeler som beveger seg i forhold til hverandre eller har liten ledningsevne, for eksempel en løs elektrisk forbindelse eller brudd i lederen.

Å generere en lysbue er en komplisert prosess, men i hovedsak er en lysbuefeil en funksjon av spenningen og avstanden mellom de to kontaktpunktene. I utgangspunktet er en lysbue sammensatt av metalldamper (for eksempel karbon) og strøm kan flyte gjennom den skadede delen. Ettersom strømmen går gjennom et materiale som er en relativt dårlig leder, bygges det opp varme på grunn av varmeeffekten.

Midler for deteksjon av lysbuefeil

Produsenter er forskjellige i hvordan de velger å overholde kravene i standarden. Scolmore bruker tre egenskaper i komplekse algoritmer som, når de tas sammen, vil få AFDD til å snuble. Disse er:

1. Støy

HF-støy i høy kHz til MHz-området. Denne “støyen” genereres av bevegelsen av buerøttene ved katoden. Selv om det finnes andre kilder til “støy” som naturlig genereres av elektrisk utstyr som fungerer normalt, er disse av en annen karakter, og algoritmen filtrerer dem ut.

2. Kontinuerlig

‘Støy’ må ikke være kortvarig eller svært intermitterende. Det er bare en kontinuerlig prosess som vil føre til at det skapes en brannrisiko, og derfor, der ‘støy’ er intermitterende, vil dette ikke føre til drift av AFDD.

3. Gjeldende variasjon

Uregelmessige variasjoner i strøm og bølgeform som forvrenger den typiske sinusformede bølgeformen til den normale forsyningen. En seriebue vil ha innvirkning på belastningsstrømmens natur i en endelig krets. Ved lysbuepunktet vil det være en økning i oppvarming med en tilsvarende variasjon i strøm. AFDD-algoritmen vil registrere denne skiftende strømmen.

Med mindre alle tre elementene er til stede, vil AFDD ikke fungere, da det er usannsynlig at en ekte serie- eller parallellbue vil være tilstede.

Bla gjennom Elucian-kretsbeskyttelseskatalogen her

Kontakt oss dersom du trenger elektriker i Agder!

Med kontor i Kristiansand og Agder kan vi hjelpe deg dersom du trenger elektriker. Vi kan hjelpe deg med å fikse elektriske anlegg, installere energisparende løsninger, bytte varmtvannstanker, eller hva du ellers trenger. Du kan kontakte oss i Sogndalen, Søgne, Mandal, Arendal, Lillesand, Grimstad, samt enkelte andre steder i Agder. Takk for at du tok kontakt med oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...