Hvor mange elektrikere er det i Norge?

Aug 24, 2023 | Diverse

Hvor mange elektrikere er det i Norge?

Ifølge SSB var det totalt 31.451 elektrikere i Norge i 2021. Av disse var 1.007 kvinner, noe som utgjør 3,2 prosent av den totale elektrikerstanden.

En voksende bransje

Elektrikerfaget er en viktig del av den norske arbeidsstyrken og har en betydelig innvirkning på samfunnet. Med stadig økende behov for elektriske tjenester, har antallet elektrikere i Norge økt de siste årene. Dette reflekterer i all hovedsak behovet for utførelse av ulike elektriske oppgaver både i private hjem og bedrifter.

For å kunne møte etterspørselen etter elektrikertjenester er det viktig å ha tilstrekkelig med kvalifiserte elektrikere tilgjengelig. En kompetent elektriker kan hjelpe med alt fra installasjon av el-anlegg og belysningssystemer, til feilsøking og reparasjoner.

Kvinner i elektrikerbransjen

Selv om andelen kvinnelige elektrikere fortsatt er relativt lav, er det likevel positivt å se at flere kvinner velger dette yrket. Med 1.007 kvinnelige elektrikere i 2021 viser tallene en økning fra tidligere år. Dette tyder på at stereotypien om at elektrikerfaget kun er for menn gradvis blir utfordret.

For kvinner som ønsker å utforske en karriere innen elektrikerfaget, finnes det flere muligheter og støtte tilgjengelig. Både utdanningsinstitusjoner og bransjeorganisasjoner jobber aktivt for å fremme likestilling og rekruttering av kvinner til yrket.

Elektrikertjenester i Kristiansand og omegn

Er du på jakt etter profesjonelle elektrikertjenester i Kristiansand eller omkringliggende områder? Elektriker Kristiansand er et selskap som tilbyr et bredt spekter av elektrikertjenester til både privat- og bedriftsmarkedet.

Med sine mange avdelinger i Sogndalen, Grimstad, Arendal, Sogne og Mandal, har Elektriker Kristiansand etablert seg som en pålitelig aktør innenfor elektrikerbransjen i regionen.

Hvis du har behov for hjelp med installasjon, vedlikehold eller reparasjon av elektriske anlegg, belysningssystemer eller andre elektriske utfordringer, kan du besøke elektrikerkristiansand.no for mer informasjon.

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...