Ameriglide vs Acorn trappeheis

Sep 7, 2022 | Elbil og elbil ladere

Ameriglide trappeheiser – også kjent som Summit trappeheiser (de er samme selskap) – er billigere enn Acorn trappeheiser. Ameriglide hevder at selv om den tilbyr en billig maskin, er produktet like bra som Acorn. Men beviser en sammenligning mellom Ameriglide og Acorn trappeheisen denne påstanden?

For det første er Ameriglide billigere enn Acorn Superglide-maskinen. Hvis kundens eneste vurdering er en lavpris trappeheis, er Ameriglide førstevalget. Men prisen på en stolheis bestemmes av kvaliteten og egenskapene som følger med.

Det som følger er en gjennomgang og sammenligning av Ameriglide og Acorn på en komponent for komponent basis.

DC-batteri eller vekselstrøm?

Da stolheiser først ble produsert var de strømdrevet, men i dag drives Acorn, og de fleste andre ledende merker, av en 24 volts batteripakke. Ameriglide/Summit stolheiser er imidlertid fortsatt strømdrevet. Så, hva er problemet med å bruke nettstrøm? Vel, batterier utgjør ingen risiko for elektrisk støt. Mange trappeheiser kan også installeres selv, men mange stater vil bare tillate en kvalifisert elektriker å installere et hoveddrevet apparat.

En nettdrevet enhet som Ameriglide har en etterfølgende kabel. Kabelen rulles hele tiden inn og ut mens stolen går opp og ned trappene. Dette vil gi slitasje – over en relativt kort periode – og vil kreve vedlikehold og/eller utskifting av kabelen. I noen situasjoner kan kabelen svikte når heisen er i bruk, slik at brukeren blir strandet midtveis opp eller ned trappen.

DC-batterier har vist seg å være så populære på grunn av den jevnere turen, spesielt ved start eller stopp. Acorn-maskinen gir en veldig jevn tur. DC batteridrevne enheter som Acorn er også mer stillegående enn de som er strømdrevet.

Strømbrudd gjør også batterier til en klar vinner. Du kan fortsette å bruke Acorn trappeheisen under disse strømbruddene. Ameriglide, foreslå en løsning på dette problemet – gå ut og kjøp en universell strømforsyning – som inneholder et trappeheisbatteri.

En siste merknad om batterier; alle batterier som brukes i nye trappeheiser som Acorn kan enkelt kjøpes fra en lokal jernvarehandel. Kostnaden for å erstatte dem er også veldig billig – selskapet belaster rundt bare $15,00 for hvert batteri.

Drivsystemene.

Ameriglide bruker et kabelsystem. Dette regnes som gammel teknologi av omtrent alle andre produsenter. Acorn, som nesten alle moderne design, bruker et tannstangsystem. Problemet med kabelsystemer er at banen er veldig bred og trauformet – noe som skaper en problematisk smussfelle. Det hevdes at tannstangskinner trenger regelmessig rengjøring og smøring for å forhindre skade. Men med Acorn-maskiner er det ikke slik; systemet er vedlikeholdsfritt.

Sikkerhetskontroller og enheter.

Den enkleste typen kontroll for alle å bruke er joysticken, som er grunnen til at Acorn-stolen er utstyrt med en på armlenet. Kontrollen som brukes på Ameriglide er en vippebryter, som ikke er like enkel å bruke, spesielt av de med alvorlig leddgikt. Fjernkontrollene som følger med Acorn er moderne, trådløse infrarøde enheter, snarere enn gammeldagse, fastkablede kontroller som må festes til veggen, slik tilfellet er med Ameriglide.

Acorn har et elektromagnetisk bremsesystem med en selvlåsende girkasse. Den selvlåsende girkassen alene, slik den er installert i Ameriglide, er egentlig ikke et bremsesystem.

Acorn har sensorer montert på hver side av fotstøtten og på selve vognen for å stoppe den umiddelbart hvis noen hindring kommer i veien. Amerigliden er utstyrt med en sensor kun på fotstøtten, så en hindring som finnes på banen vil ikke stoppe trappeheisen.

Det er andre gjenstander funnet på Acorn-maskinen som er overlegne eller ikke engang til stede på Ameriglide-versjonen.

Avslutningsvis er det ingenting galt med Ameriglide. Den er billig og gjør jobben sin og det er mange fornøyde kunder som bruker den hver dag. Faktisk liker mange forbrukeranmeldelser den enkle funksjonaliteten og den billige prisen. Men det er ingen tvil om at Acorn trappeheisen er et overlegent produkt. Prisen på Acorn-maskinen kan være høyere enn Ameriglide, men du får det du betaler for.

Kontakt oss for elektrikertjenester i Agder!

Kristiansand Elektriker leverer elektrikertjenester i blant annet Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal. Alle oppdragsstørrelser er velkomne. Vi kan installere smarte hjemmeautomatiseringssystemer, fikse elektriske systemer, bytte sikringsskap og mer. Vi kan hjelpe deg med flinke elektrikere.