Rated People-kampanjer for en mer mangfoldig bransje

Sep 13, 2022 | Diverse

Rated People-kampanjer for en mer mangfoldig bransje

Foran ‘National Handelsmenn Day’ (16. september 2022) – en dag som ble opprettet for å feire utrolige mennesker som jobber i handelsyrker – finn-en-handler-plattformen Rated People fremhever behovet for et mer inkluderende språk for å bryte ned stereotypier og oppmuntre flere mennesker til å gå i handel.

Forskere ved Rated People intervjuet 3000 britiske innbyggere, handelsmenn og 16-18 år gamle skoleelever for å avdekke hvor mye binært ikke-inkluderende språk, som “handelsmenn”, som fortsatt brukes og hvilken effekt det har.

Studien avslører at 80 % av innbyggerne i Storbritannia fortsatt bruker begrepet “handelsmenn” for å referere til alle personer som jobber i bransjen, og kjønnsspråk brukes også fortsatt i karriererådgivning i skolen, noe som har en negativ effekt på antall unge mennesker som vurderer en karriere i bransjen.

Tre fjerdedeler (73 %) av 16-18-åringene hørte begrepet “handelsmenn” som en samlebetegnelse for alle mennesker som jobber i handelsyrker, og over 40 % (42 %) sier at det er mer sannsynlig at de vil vurdere en karriere i håndverksbransjen dersom mer inkluderende språk ble brukt i karriererådgivning.

Så, Rated People ber nå britiske skoler om å stoppe karriereråd fra å bruke kjønnsordnede begreper som “handelsmenn” som en samlebetegnelse for alle i handelsyrker, i et forsøk på å skape positive endringer i bransjen.

Hvorfor det må endres

Rated People ønsker å gjøre det enklere for flere, uavhengig av kjønn, etnisitet eller seksualitet, å komme inn i bransjen og trives.

Ifølge administrerende direktør i The Federation of Master Builders, opplever bransjen en alvorlig kompetansemangel.

«Vi har opplevd en alvorlig mangel på murere og snekkere i en stund —[and] kompetansemangel siver nå inn i andre nøkkelfag som taktekkere og rørleggere. Faktisk, av de 15 viktige yrkene og yrkene vi overvåker, viser 40 % mangel på ferdigheter …” Hentet fra UK Construction Media

Så det å oppmuntre et bredere spekter av unge til å gå i yrkeskarrierer vil være en nøkkelvei for å lukke kompetansegapet. Det er en enorm støtte for en mer mangfoldig arbeidsstyrke blant eksisterende håndverkere – nesten ni av 10 (87 %) håndverkere mener det ville være bra for flere kvinner å begynne å jobbe i bransjen.

Nåværende karriereråd ser imidlertid ut til å komme til kort, ettersom studien også oppdaget at mindre enn halvparten (42 %) av 16-18 år gamle jenter til og med fikk en handelskarriere som et potensielt alternativ på skolen. Mens 65 % av guttene hadde handelskarrierer formidlet til dem som levedyktige karrierevalg.

I tillegg valgte bare 4 % av de som slutter på skolen en læreplass i fjor (ifølge regjeringens rapporter), så det er åpenbart at mye mer kan gjøres for å fremme fagkarrierer til unge mennesker.

Hvordan Rated People kjemper for endring

Ved å publisere denne studien håper Rated People britiske skoler vil evaluere kvaliteten på karriereråd og effekten som ikke-inkluderende språk har på unge mennesker som tar videre utdanning og yrkesvalg.

Som et resultat ber finn-en-handler-plattformen om endring ved å lage 16th September 2022 den første “National Tradesmen Day” – omdøping til den gamle “National Tradesmen Day” for å bedre gjenspeile ALLE de fantastiske menneskene som jobber i bransjen.

Og for å øke bevisstheten om saken, lanserer Rated People en ny landsdekkende TV-kampanje for å fremme mangfoldsbudskapet ytterligere. Den nylig lanserte TV-reklamen viser «hvis du har ferdighetene, har vi jobbene» for å fremheve det viktigste er hvor dyktig du er, og ingenting annet.

For å vise dette viser TV-reklamen med hensikt håndverkere fra et førstehåndsperspektiv, som viser arbeidet de gjør, og ikke hvem de er, eller hvordan de ser ut. Rated People håper annonsen vil vise at ingen bedømmer et par dyktige hender for hvem de er, de bryr seg bare om at de gjør en god jobb, den 5-stjerners typen jobb.

Adrienne Minster, administrerende direktør i Rated People kommenterte:

«Mange faktorer har bidratt til mangelen på arbeidskraft i bransjen – fra en aldrende arbeidsstyrke og redusert antall unge mennesker som kommer inn i handelsyrker, til Brexit og dårlig karriereråd.

Med etterspørselen høyere enn noen gang, er det avgjørende at det gjøres mer for å oppmuntre unge mennesker til bransjen. For en bransje som tilbyr stor økonomisk trygghet og jobbutfyllelse, må det gjøres mer for å sikre at unge mennesker ser dette som et innbydende miljø der de kan blomstre – der alle, uavhengig av kjønn, etnisitet eller seksualitet, kan trives.

En av de største måtene å bryte ned stereotypier på er å bruke et mer inkluderende språk, og vi håper vår kampanje for mangfold vil begynne å drive en positiv endring i bransjen.

Det er også viktig å si at dette på ingen måte er en liten smule for alle de hardtarbeidende og utrolige håndverkerne i bransjen – vi hilser deg og alt det fantastiske arbeidet du gjør. Vi erkjenner den historiske mangelen på arbeidskraft i Storbritannia akkurat nå og ønsker at flere skal komme inn i bransjen. Vi håper at bruk av et mer inkluderende språk vil bidra til å oppnå dette.»

For mer informasjon, klikk her

Ta kontakt med oss ​​når du trenger en Agder-elektriker!

Et elektrikerfirma i Agder som leverer elektrikertjenester til Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad, og Arendal. Uansett størrelse på oppdraget ditt, kan vi hjelpe deg. I tillegg til å installere smarthussystemer som sparer strøm, kan vi bytte ut sikringsskap, fikse elektriske systemer og mye mer. For gode elektrikere, kontakt oss.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...