Nye smartladeforskrifter: Hva er endret? | Sevadis

Sep 13, 2022 | Diverse

Nye smartladeforskrifter: Hva er endret?  |  Sevadis

Vi visste at dagen kom, men hva utgjør de nye smartladeforskriftene? Vi diskuterer den nye lovgivningen med Zak Lee, sjef for teknisk i Sevadis.

Storbritannia opplever en økning i registreringen av elektrifisert transport, enten det er for personlige eller profesjonelle formål. De fleste elbilsjåfører lader opp kjøretøyene sine på flere destinasjoner; hjemmet, arbeidsplassen og det offentlige miljøet.

Det er imidlertid bekymring for om nettet i hovedsak kan “takle” den økende etterspørselen, og det er derfor forskriften for elektriske kjøretøy (smart ladepunkter) 2021 er innført. Ladepunkter som selges i Storbritannia for privat bruk (innenlandsk) står overfor reguleringer for å støtte å håndtere veksten i etterspørselen etter elektrisitet som et resultat av EV-revolusjonen.

Regelverket er på plass for å sikre at ladepunkter for elbiler har “smarte” funksjoner, som gjør at elbiler kan lades når det er mindre etterspørsel på nettet, eller når mer fornybar og renere strøm er tilgjengelig.

I tillegg til dette er regelverket implementert for å sikre at ladepunktene oppfyller spesifikke krav på enhetsnivå, og gir et minimumsnivå av tilgang, sikkerhet og informasjon for kundene til ladepunktene.

Hva betyr dette for installatører av ladepunkt for elbiler? Fra og med 30. juni må alle ladepunkter som er installert for private formål overholde smartladeforskriften. Dette gjelder ikke for installasjoner som er påbegynt eller ferdigstilt før datoen for forskriftens implementering.

Ladepunkter må ha følgende egenskaper for å overholde regelverket:

Smart funksjonalitet

Ladepunkter må være utstyrt med smart funksjonalitet for å sende og motta informasjon, evne til å svare på signaler for å øke hastigheten eller tiden elektrisiteten strømmer gjennom ladepunktet, responstjenester på etterspørselssiden og et brukergrensesnitt, for eksempel en app for lader.

Elektrisitetsleverandør interoperabilitet

Ladepunkter skal beholde smart funksjonalitet, selv om eieren av ladepunktet bestemmer seg for å bytte strømleverandør.

Fortsatt lading

Ladepunkter skal kunne fortsette å lade elbilen selv om ladepunktet slutter å være koblet til et kommunikasjonsnett.

Sikkerhetsbestemmelser

Ladepunkter skal være utstyrt med sikkerhetsforanstaltninger for å forhindre at brukeren utfører en operasjon som kan sette brukerens helse eller sikkerhet i fare.

Et målesystem

Ladepunkter må ha på plass et målesystem for å beregne elektrisitet som importeres og eksporteres og tiden ladingen varer. Denne informasjonen skal være synlig for eieren av ladepunktet.

Sikkerhet

Ladepunkter må være konsistente med den eksisterende cybersikkerhetsstandarden ETSI EN 303 645. Ladepunkter må også inkludere forhåndsinnstilte, lavbelastningstider, standard ladetimer, samtidig som eieren kan akseptere, fjerne eller endre disse ved bruk.

Forskriften sier også at alle ladepunkter skal gi rom for en randomisert forsinkelsesfunksjon.

Implementeringen av smartladeforskriften har latt vente på seg; standardisering av elbil-ladepunkter er avgjørende for utrullingen av landets elbil-ladenettverk.

Hos Sevadis er alle våre ladepunkter i samsvar med de nye forskriftene, noe som sikrer at elektrofagfolk kan tilby pålitelige ladeløsninger til kundene.

For å bla gjennom Sevadis utvalg av ladeløsninger, klikk her

Kontakt oss for elektrikertjenester i Agder!

Kristiansand Elektriker leverer elektrikertjenester i Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad og Arendal på Agder. Du kan stole på oss for små eller store oppdrag. I tillegg til å installere smarthussystemer som sparer strøm, kan vi bytte ut sikringsskap, fikse elektriske systemer og mye mer. Vi har flinke elektrikere som hjelper deg.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...