Innkapslingskrav for innendørs bruk med OEM-spesifikasjoner | Spelsberg

Sep 18, 2022 | Diverse

Innkapslingskrav for innendørs bruk med OEM-spesifikasjoner |  Spelsberg

OEM-designere trenger at produsenter av industrielle kabinetter er fleksible i forhold til deres krav. Vanligvis er fotavtrykk faste, noe som betyr at industrielle hus må tilpasses forhåndsbestemte komponentoppsett, i tillegg til rask og enkel installasjon. Av den grunn er det en fordel å jobbe med skap som enkelt kan tilpasses, til omfattende tilpasning med CNC-bearbeiding.

Chris Lloyd, administrerende direktør i Spelsberg UK, hjelper OEM-designere med å spesifisere et kabinett for innendørs bruk.

Når en OEM krever et kabinett for dedikert innendørs bruk, er spesifikasjonen, spesielt knyttet til dimensjonene, nesten alltid forhåndsbestemt. Hvis komponentene, så vel som deres beskyttende hus, må passe inn i et kontrollpanel eller ombord på en maskin, er minimalt fotavtrykk avgjørende, og en matchende formfaktor kreves vanligvis.

For å oppnå dette, gir tilgang til et bredt spekter av standard, hylleskap, et valg mellom en skalert variasjon i boksdimensjoner.

I tillegg til de ytre dimensjonene gir fleksibilitet over den interne layouten frihet over posisjon og type terminaler og tilkoblingsmuligheter, samt kabelføring. Spelsbergs TK-serie har for eksempel knockouts på sideveggene til skapet som forenkler design og muliggjør enklere installasjon på stedet.

Til tross for fordelen med et tilpasningsdyktig internt kabinettoppsett, kreves det ofte tilpasning for å oppnå en OEMs spesifikke design. Som et resultat inkluderer kapslingsprodusenter som kan tilpasses de spesifikke designbehovene til OEM-er, typisk interne CNC-maskintjenester, utstyrt for å designe og lage modifikasjoner basert på fresing, boring og skjæring.

Intern tilpasning

Hyppige krav til CNC-maskinering inkluderer boring for å oppnå spesifikk kabelføring for plassering av komponenter inne i boksen i henhold til OEMs design, samt muliggjør raskere og enklere installasjon på stedet. Kundespesifisert kabelføring inkluderer også skreddersydde pakninger og tetninger, for å oppnå en finish som oppfyller nødvendig samsvar som IP-klassifiseringer.

Fordelen med en erfaren maskineringstjeneste betyr også å gi råd til OEM om hva som kan oppnås, fra mer komplekse prosedyrer som fresing med negativ inngangsvinkel for å sikre optimal installasjon av komponenter som brukergrensesnitt. Samtidig balanseres råd om tilpasning for å sikre at kapslingens integritet opprettholdes på lang sikt.

Maskineringstjenester kan selvfølgelig leveres av en tredjepart, eller til og med av OEM selv, men dette byr på ytterligere utfordringer. For de fleste OEM-prosjekter er hastighet avgjørende, og håndtering av flere parter kan forlenge utviklingstiden.

Alternativt fjerner en kabinettprodusent som kan tilby en prototype samme dag og deretter skalere opp produksjonen tilsvarende, komplikasjoner og gir en forsikring om designintegrasjon, med en enkelt part som er ansvarlig for hele prosessen. En enkelt partner vil sannsynligvis også bety en lavere totalkostnad, både når det gjelder den endelige fakturasatsen så vel som ressursene som kreves for å administrere ulike parter.

Når et kabinett er tilpasset, er testing også avgjørende for OEM, og å opprettholde hastigheten i denne prosessen er avgjørende. Spesielt for mer komplekse modifikasjoner og design, er det viktig for skapproduksjonen å gi en prøve, som er nesten identisk med den endelige produksjonskjøringen, så snart som mulig. En kabinettleverandør med en 3D-utskriftstjeneste som kan produsere en nesten identisk endelig produksjonsprøve innen 24 timer, vil raskt flytte OEM videre mot testprosedyren.

Å oppnå riktig prispunkt

For raskt å oppnå tilpasning i storskala produksjon, kreves en fleksibel skapdesign i utgangspunktet. Ofte er grunnlaget et polystyrenhus, som er fullt mottagelig for rask tilpasning og maskinering. I motsetning til mindre robust plast, inkluderer polystyren en høy slagfasthet, opptil IK07 eller mer, og i motsetning til metallkapslinger, vil den ikke bule eller korrodere. En betydelig fordel, spesielt i en høyvolum, kostnadsdrevet markedsplass, er at polystyren også er ekstremt kostnadseffektivt.

Hvis optimal holdbarhet kreves, er polykarbonat enda sterkere, men for mange bruksområder kun innendørs er det ikke alltid nødvendig med de høyeste nivåene av holdbarhet. Den samme tilnærmingen bør også gjøres når det gjelder inntrengningsbeskyttelse (IP) vurdering. Hvis kabinettet trenger å beskytte elektriske innvendige deler mot en trykksatt nedvasking, kan en boks testet og klassifisert til IP65 anbefales. Alternativt, hvis enheten skal installeres i et loftsmiljø, vil premien som kreves for den høyeste beskyttelsen sannsynligvis ikke være nødvendig.

Fordelen med å samarbeide med en erfaren skapprodusent er at de kan gi råd om materialer og design for å sikre at optimal kvalitet oppnås for bruksområde, miljø og levetid, samtidig som de balanseres mot et kritisk prispunkt. Dette fjerner potensialet for overspesifikasjon, og bidrar til å oppnå et mer konkurransedyktig priset sluttprodukt.

Sparer tid for OEM

Et vanlig krav som ofte utfyller tilpasning er en monteringstjeneste.

Ettersom et tilpasset kabinett fremskynder installasjonen, kan OEM spare ekstra tid hvis kapslingene leveres delvis eller fullstendig sammensatt med komponentene. Montering kan omfatte grunnleggende krav, for eksempel forhåndsinstallasjon av elektriske terminaler eller DIN-skinner, til mer komplekse prosedyrer, for eksempel montering av tastaturmembraner eller digitale kontrollere. Evnen til å gi en OEM en komplett enhet klar for sluttinstallasjon gir betydelig verdi, ettersom det reduserer deres nødvendige ressurser, øker hastigheten på produksjonen og bringer produktene til markedet raskere.

Sammen med montering følger anskaffelse av tilleggskomponenter som på sikt skal kombineres med kapslingen. Dette kan inkludere innkjøp av spesifikke gjenstander, for eksempel fra dørhåndtak til styrehjul, og bringe dem inn i monteringsmaterialet. Dette reduserer anskaffelsesutfordringen for OEM og øker den totale effektiviteten av bygget deres.

Mens kabinetter dedikert til innendørs bruk vanligvis ikke møter de mest utfordrende forholdene, er et holdbart hus med lang levetid en forutsetning. Kombinert er det avgjørende at boksen muliggjør et design som er fleksibelt til OEMs nødvendige layout, vanligvis oppnådd med en tilpasningsbar kabinettserie og en dedikert tilpasningstjeneste.

Dette støtter ikke bare optimal produktkvalitet for OEM og fremskynder produksjonsprosessen deres, men råd om riktig kabinettspesifikasjon hjelper til med å oppnå riktig prispunkt for en konkurransedyktig markedsplass.

Finn ut mer om Spelsberg her

Vi er din lokale elektriker i Agder når du trenger hjelp!

Det er et elektrikerfirma i Agder som leverer elektrotjenester i Kristiansand, Sogndalen, Sgen, Mandal, Lillesand, Grimstad, og Arendal. Enten du har et lite eller stort oppdrag, kan vi bistå deg. I tillegg til å installere smarthussystemer som sparer strøm, kan vi bytte ut sikringsskap, fikse elektriske systemer og mye mer. Du kan kontakte oss dersom du trenger hjelp fra en god elektriker.

Kilde

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme?

Er jacuzzi og boblebad det samme? Boblebad er badekar med utvidet funksjonalitet der vannet sirkulerer kontinuerlig, også kalt massasjebad eller jacuzzi. Men er disse begrepene helt like, eller er det noen forskjeller? La oss ta en nærmere titt. Hva er et boblebad? Et...

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen?

Hvor mye koster en elektriker i timen? Som regel tar elektrikeren betalt per time, men noen ganger kan de også tilby fastpris for enkelte tjenester. Timeprisen kan variere mellom elektrikerfirmaer, men det er vanlig å ta et sted mellom 700 og 1.100 kroner i timen....

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig

Rehabilitere strømanlegget i en enebolig Å rehabiliterere strømanlegget i en enebolig kan være en krevende, men viktig oppgave. Et gammelt og utdatert strømanlegg kan være farlig, og det å oppgradere det er essensielt for å sikre et trygt og pålitelig elektrisk system...